2014. július 20., vasárnap

Norvég almatorta🍎

Tudom , azt mondtam hogy pihenek! Férjuram szerint már "gyógyulófélben" vagyok azért hogy már sütök. Annyira megkívántam valami egyszerűen elkészíthető édességet, na ez a sütemény éppen ilyen!
                                                                             
Hozzávalók:12,5 dkg. kristálycukor, 12,5 dkg vaj/ én margarint használtam, 12,5 dkg liszt, 2 db tojás, 1 cs. vaníliacukor, fél citrom reszelt héja, 1 tk. sütőpor, 2 db alma. Sütemény tetejére 12 dkg. kristálycukor, 2 mk fahéj, ( 18 cm átm. formában sütöttem)
🍎
Elkészítése: A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A margarint a kétféle cukorral  citrom reszelt héjával kikevertem majd egyenként belekevertem a tojásokat és a végén a sütőporos lisztet . A torta forma aljára  sütőpapírt tettem   a masszát beleöntöttem és elegyengettem . Az almát megmostam megpucoltam magházát kivágtam és vékony szeletekre felszeleteltem. A formába öntött masszába körbe belenyomogattam  az alma szeleteket élükkel lefelé egymás mellé még a közepére is jutott. A kristálycukrot elkevertem a fahéjjal és ráöntöttem a sütemény tetejére. Sütőbe tettem ahol 180 fokon 45' sütöttem.
A receptet innen hoztam!
Ui: Nagyon finom! Könnyen  elkészíthető  és még olcsó is! Megéri kipróbálni !
Pihenek-pihenek , de azért néha  kicsit alkotok is  apránként mutatom!
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

teller-cake írta...

No, ez már biztosan jót jelent, hogy sütsz! Jó, hogy újra itt vagy!! :)

Timi írta...

Gondolat olvasó vagy!! :o))) Épp azon gondolkoztam, hogyan lehetne felhasználni a sok lehullott almát... Köszi!!! Azért pihengess is!!!

Katalin írta...

Örülök, hogy már ilyen jól vagy! Finomat sütöttél :-)

Kati írta...

Éva, ez nagyon finom lehet :) Én és a Párom is nagyon szeretjük az almás sütiket:) Jó gyógyulást továbbra is, azért vigyázz magadra és a szemedre.

Névtelen írta...

Azta!
...és a fahéjas cukor a tetején egy kicsit karamellizálódik és a sült almával mennyei ízt alkot.. Igaz?;-))

Ditti írta...

Na én ezt a még a nyáron, a recepted megjelenése után megsütöttem, nagyon finom lett, most végre a blogomra is felkerült. :)

Éva írta...

Ditti örülök hogy kipróbáltad!Köszönöm hogy szóltál!