2014. augusztus 7., csütörtök

Karamellpudingos tiramisu/sütés nélkül/


                                                                                                                                                    Hozzávalók: Kb. 15 db babapiskóta karamellpuding/amit házilag készítettem/ ehhez: 3 dl tej, 1 cs. vaníliapuding, 10 dkg. cukor, 10 dkg. mascarpone/ami szintén házi készítésű/ ehhez 2 kis doboz tejföl. Szórásra fahéj,mandula szemek. 1,5 dl  forralt tej 2 tk. nescafé  a piskóta mártogatásához.
Elkészítése:  A mascarpone elkészítését házilag  megtalálhatjátok a blogomon itt.  A karamellpudingot házilag  most csináltam először így nézelődtem  tájékozódtam végül  innen választottam. : A tejből 5 kanállal tettem a pudinghoz elkevertem. A cukrot edénybe öntöttem tűzhelyre tettem alacsony hőfokra és  mikor már szép barnára pirult akkor öntöttem hozzá kb. 1/2 dl tejet takaréklángon hagytam hogy feloldódjon . A maradék tejet felforraltam hozzá öntöttem a pudingos keveréket és a karamellt.  Állandó keverés közben hagytam hogy besűrűsödjön. Levettem a tűzhelyről és mikor már teljesen kihűlt akkor kevertem hozzá a mascarpone-t.  Forralt  tejbe tettem a kávét és pár csepp rumaromát ebbe mártottam kicsit bele a piskótákat amit egy jénai tál aljára pakoltam erre kanalaztam a krémből majd ismét piskóta  következett. Tetejét krémmel vontam be  fahéjjal szórtam meg és kevés vágott mandulával.
Ui: Nagyon ízlik ez a  karamellpuding ezzel a mascarpone helyettesítővel, lehet hogy legközelebb tortához is kipróbálom!!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Csigabige írta...

Fincsi lehet! Tetszik! :)

Kati írta...

Finom lehet :)

Gabriella írta...

Ez aztán finomság a javából. :)

Éva írta...

Csigabige köszi!
Kati finom volt !
Gabriella köszönöm!