2014. augusztus 25., hétfő

Lecsó 2014.

                                                                         
Elkészült az idei lecsóm  amit sok  éve már annak  hogy ugyanúgy készítek .Receptje már blogomon szerepel, mivel  egyszerű  ezért most ismét leírom: Hozzávalók/ennyiből készítettem most/: 4 kg paprika 2,5 kg paradicsom, só, kevés szalicil. Elkészítése: zöldségeket megmosom paprika csumáját kiszedem  majd a zöldségeket feldarabolom. Nagy fazékba öntöm általában rétegezve szoktam  és ezt a mennyiséget mivel annyira nagy edényem nincs, így két fazékba teszem. Sót  teszek rá és kb. 2,5 dl vizet öntök hozzá. Mikor már kezd  összetöppedni a mennyiség akkor szoktam egy edénybe összeönteni így jobban tudom átkeverni , egészen kevés szalicilt teszek hozzá elkeverem és leveszem a tűzhelyről pakolom  az előkészített üvegekbe jól lezárom fóliával   és üvegtetővel  teszem száraz dunsztba másnapig. Ezután jön a "simogatás" és irány a polc! Ebből a mennyiségből lett 9 db 3 dl és 5 db 7 dl üveggel.(Télen nagyon  finom akár pörkölt alá , vagy   csupán bőséges hagyma és rá egy kis üveg lecsó.Ó de finom is tud az lenni!)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sokáig nem szerettem az eltett lecsót,csak a frisset.Anyu készít minden évben,persze nekünk is ad.Mikor mondtam neki,hogy: :-p , akkor azt mondta:majd megennéd még!Milyen igaza lett,sokszor volt olyan,hogy nem volt időm főzni,mert ügyeket intéztem,farkaséhesen estem haza......előkaptam,rá a tojás.......és....megint Anyunak lett igaza,mint mindig:-)
Nagyon szépek a lecsóid♥

Gabriella írta...

Hu, de irigyellek Éva. Anyukámmal 3 napja készülünk a lecsófőzésre, de eddig még valahogy nem értünk el odáig, minden nap közbe jön valami. Milyen ügyes vagy, hogy neked már ez is megvan. :)

Erika írta...

Nagyon szeretjük a lecsót. Alig várom a szezonját, hogy tudjak készíteni. Ma is ez volt az ebédünk, vacsoránk. :))
Téli tartalékot már elraktam én is. Fagyasztóba szoktam rakni, dobozokban kiadagolva. Teljesen készre sütöm, már csak melegíteni kell. :) Nem szokott sokáig hűsölni. ;)

Hankka írta...

Nálunk is nagy kedvenc, lassan a gyerekek is felnőnek hozzá és megszeretik. :) Pont ma főztem be én is, csak én hagymásan szoktam eltenni. :)

Katalin írta...

Nagyon szorgalmasan teszed el télire a nyár ízeit :-) Láttam már a szilvalekvárodat is, de ez is nagyon fincsi lehet. Én nem szoktam üveges lecsót eltenni, csak lefagyasztom a paprikát és a paradicsomot, és télen úgy főzöm meg, mintha frissből csinálnám.
További jó befőzést :-)