2014. szeptember 8., hétfő

Krémes lepény

                                                                                
Hozzávalók: Régi szakácskönyvből készítettem ott a tésztájának egy már általam kipróbált, blogomban szereplő vajas tészta receptje volt megadva. Nekem viszont volt még bolti fagyasztott leveles tésztám így ebből készítettem. Krémhez: 6 dl tej, 3 db tojás, 3 csapott evőkanál liszt, 20 dkg vaníliával ízesített porcukor. 
🌸
Elkészítése:  A tésztát mikor már szoba hőmérsékletű volt  kinyújtottam   az egyik lapot  tepsire tettem kicsit megszurkáltam villával és előmelegített sütőben 200 fokon 10' sütöttem. A másik lapot szintén kinyújtottam  tepsibe tettem megszurkáltam és felkockáztam így sütöttem meg. A krémhez a hozzávalókat habverővel jól összekevertem majd lassú tűzön összefőztem sűrűre. Mikor a tészta és a krém is már kihűlt  akkor a sima tésztalapra kanalaztam a krémből rápakoltam a felkockázott lapokat porcukorral megszórtam.  A felkockázott részek mellett egészen könnyen lehetett szeletelni. Nagyon finom !
Ui: Általában ha saját szakácskönyvemből készítek valamit először akkor  úgy készítem ahogy  a receptben szerepel. Azt tanácsolom ha kipróbáljátok hogy csupán 1/2 l tejből készítsétek  akkor sűrűbb lesz a krémje!
Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

Csigabige írta...

Nagyon jól néz ki! Tetszetős recept! :)

Timi írta...

Nagyon guszta!!! És biztos finom is! :o)

Éva írta...

Csigabige örülök hogy tetszik köszi!
Timi köszi nagyon finom volt!