2014. november 11., kedd

Tipp! Hogy osztom be én a keveset....

 bár előre bocsájtom ezt  amit leírok csupán két felnőtt embernél  lehet alkalmazni. A kor sem mellékes hiszen egy fiatal pár biztos hogy több kalóriát fogyaszt. Talán van hozzánk hasonló korú  két felnőtt akinek valami ötletet tudok adni, bár lehet hogy többen is vagyunk ilyen beosztók?:-))
 Csütörtökön vettem 60 dkg. sertés lapockát  nagyon szép friss és  nem túl zsíros volt. Ebből 4 kis szeletet levágtam  mélyhűtőbe tettem. A többit apróra fölvágtam elkészítettem pörköltnek. Sárgaborsó főzeléket főztem amire a pörköltet tettük. Pénteken  férjuramnak volt  még  főzelék pörkölttel magamnak paradicsomszószos tésztát csináltam. Szombaton a maradék pörköltet megcsináltam tejfölösnek hozzá  az előző nap megcsinált de kevés  megmaradt tésztával. Vasárnap pedig kirántottam  a 4 szelet húst hozzá rizibizit  és tárkonyos krumplilevest főztem.  Hétfőn pedig megettük az előző nap megmaradt levest és 1-1 szelet húst a rizibizivel. Nagyon sokszor variálom így meg az ételeket  erre az  élet megtanított  én pedig sűrűn alkalmazom:-)
                                                                          

4 megjegyzés:

Monika írta...

Köszönöm,hogy leírtad! Mindig lehet tanulni egymástól.
nekem is gyakran jár az agyam,hogy mit és hogyan? :)

Anikó írta...

Igy van nálunk is pont Éva, ahogy írod. Először is kevesebbet eszünk már, nálam ez is probléma még, hogy olykor megszalad a kezem és többet főzök, mint kéne, mert még bennem van a több főre készítés, holott a gyerekek már nem élnek velünk. Nem egyszerű visszaszokni a két főre:-)))

Szera írta...

Éva! Csodállak és tisztellek! Igaza van Mamkának, mindig tanulhatunk egymástól! <3

Lívia írta...

Évikém tényleg takarékos a konyhád, és nagyon ügyesen variálod, hogy azért kicsit mindig más legyen vagy az egyik vagy a másik. Mi is ketten vagyunk és mindennap főzök valamit. A húshoz sokféle köret készíthető legyen az szelet vagy pörkölt.