2014. december 7., vasárnap

Marcipános karácsonyi muffin

                                                                               
Hozzávalók: 15 dkg. margarin, 10 dkg porcukor, 5 dkg méz+kenéshez, 3 db tojás, 16 dkg. liszt, fél csomag sütőpor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 10 dkg aszalt gyümölcs/bármilyen lehet/,marcipán
🌲
Elkészítése: A margarint a cukorral és a mézzel jól kikevertem majd hozzákevertem a tojást. Külön edénybe összekevertem a lisztet fahéjat és sütőport amit apránként belekevertem a tojásos masszához. A legvégén szórtam bele az aszalt gyümölcsöt/ áfonyám volt/  amit jól elkevertem hogy mindenhová jusson. A muffin formába kanalaztam a masszát. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem biztonság kedvéért tűpróbát csináltam. Hagytam teljesen kihűlni. Közben előkészítettem  a marcipánt  porcukros felületen vékonyra kinyújtottam először kerek formákat majd   különböző formákat szaggattam belőle ! A muffin tetejét kénytelen voltam kicsit egyenesre vágni mert kicsit púposak lettek / nem ment ez a része sem kárba :-)), majd kevés mézzel megkentem a  muffin tetejét és rátettem a kerek marcipán figurát  erre pedig a figurásat. Nagyon finom a muffin !
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

teller-cake írta...

Gyönyörűek lettek! Szívesen látnám ezeket a mi ünnepi asztalunkon is. :-)

Hankka írta...

Nagyon mutatósak, és a marcipánnal a tetejükön nagyon finomak is lehetnek! :) Igazi karácsonyi sütemény! :)

Gerdi írta...

Nem csak finom, szép is:-)

marisz57 írta...

Igazi ünnepi külsőt ad nekik a marcipán díszítés. Nekem a muffinok általában púposak szoktak lenni, de jártam úgy, hogy púposra szerettem volna, és épp akkor nem lett olyan. :)

Gabriella írta...

Ha marcipános, az csakis finom lehet... :)

Kati írta...

Kedves Éva, nagyon szépek a muffinok :)Én már milyen rég nem sütöttem semmit. Áldott Adventet kívánok :)

Csigabige írta...

Jaj, de szépek lettek és biztosan finomak is! Imádom a marcipánt! :)