2014. december 16., kedd

Tepertős pogácsa/ régi idők szakácskönyvéből/

                                                                                  
Hozzávalók : 30 dkg. liszt, 8 dkg. tepertő, 10 dkg. disznózsír, 2 tojás sárgája, másfél dkg élesztő tejfelben feloldva, csapott kávéskanál só.
Elkészítése:  Lisztet a darált tepertővel  és a többi hozzávalóval  a tejfelben elmorzsolt élesztővel összedolgoztam Nekem kb. 1 dl tejfelre volt szükségem. Amikor a tészta a kezemtől teljesen levált akkor lisztezett deszkán  háromszor kisodortam és összehajtogattam mint a vajastésztát  negyedórákat pihentettem.  Ujjnyi vastagra nyújtottam tészta tetejét késsel megvagdostam  és pogácsákat szaggattam belőle. Felvert tojással megkentem és forró sütőben  megsütöttem! (220 fokon 25') Nagyon finom!

5 megjegyzés:

Marti Martinelli írta...

Gyerekkorom emléke. Disznóvágás után mindig ilyet készítettek :)

Vicuska írta...

Finom!!! Kimásoltam a receptet magamnak, erre megnyitott egy reklámoldalt, ez mi a fene lehet?

Éva írta...

Marti Martinelli örülök hogy régi szép emlékeket tudtam felidézni.De finom is volt abból a friss tepertőből ugye?
Vicuska örülök hogy tetszik. Borzalmasan idegesít ez a reklám és lelassítja a gépet is!

Csigabige írta...

Jaj, de finom lehet! Mamáim szoktak tepertős pogit sütni! :)

Okki írta...

Hogy szeretem én a tepertős pogácsát, kedvencem a pogácsák közül. Hétvégén majd nálunk is készül, alig várom. :)
A te receptet is tetszik, lehet, hogy ez alapján készítem el, csak dupla adagból. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...