2014. december 16., kedd
Tepertős pogácsa/ régi idők szakácskönyvéből/
Hozzávalók : 30 dkg. liszt, 8 dkg. tepertő, 10 dkg. disznózsír, 2 tojás sárgája, másfél dkg élesztő tejfelben feloldva, csapott kávéskanál só.
Elkészítése: Lisztet a darált tepertővel és a többi hozzávalóval a tejfelben elmorzsolt élesztővel összedolgoztam Nekem kb. 1 dl tejfelre volt szükségem. Amikor a tészta a kezemtől teljesen levált akkor lisztezett deszkán háromszor kisodortam és összehajtogattam mint a vajastésztát negyedórákat pihentettem. Ujjnyi vastagra nyújtottam tészta tetejét késsel megvagdostam és pogácsákat szaggattam belőle. Felvert tojással megkentem és forró sütőben megsütöttem! (220 fokon 25') Nagyon finom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Gyerekkorom emléke. Disznóvágás után mindig ilyet készítettek :)
Finom!!! Kimásoltam a receptet magamnak, erre megnyitott egy reklámoldalt, ez mi a fene lehet?
Marti Martinelli örülök hogy régi szép emlékeket tudtam felidézni.De finom is volt abból a friss tepertőből ugye?
Vicuska örülök hogy tetszik. Borzalmasan idegesít ez a reklám és lelassítja a gépet is!
Jaj, de finom lehet! Mamáim szoktak tepertős pogit sütni! :)
Hogy szeretem én a tepertős pogácsát, kedvencem a pogácsák közül. Hétvégén majd nálunk is készül, alig várom. :)
A te receptet is tetszik, lehet, hogy ez alapján készítem el, csak dupla adagból. ;)
Megjegyzés küldése