Az ünnepekkor ennek már csak hűlt helye lesz!:-)) Ezt olyan próbasütésnek szántam!
Hozzávalók: 25 dkg. finomliszt, 10 dkg. teljes kiőrlésű liszt, 1,5 dkg. élesztő, 1 mk. cukor, 2 mk. só, 1/2 dl joghurt, 1 db közepes nagyságú krumpli.
🌻
Elkészítése: Megpucoltam a krumplit felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem. A krumplit összetörtem a levét félretettem. Kevés langyos vízbe morzsoltam az élesztőt hozzátettem a cukrot és egy kanál lisztet hagytam meleg helyen felfutni. A kétféle lisztet összevegyítettem hozzá öntöttem az áttört krumplit a megkelt élesztőt sót a joghurtot és még annyi langyos krumpli vizet tettem hozzá amivel jól betudtam dagasztani a tésztát. Letakartam és hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúródeszkára borítottam ahol átgyúrtam majd ellapítottam a tésztát és feltekertem megformáztam kenyérnek. Hagytam kicsit pihenni majd két végét bevágtam és vízzel lespricceltem ,kicsit vártam majd egy formát helyeztem a kenyérre és 1 mk kakaópor és liszt keverékével beszórtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam és előmelegített sütőben 220 fokon 35' sütöttem. (A tepsi alá edénybe vizet tettem!) Mikor kivettem a sütőből ismét vízzel permeteztem le. Nagyon finom puha kenyér!Ui: Annyiféle -fajta kenyérkét sütöttem már, egyik jobb volt mint a másik. Ez most saját ötletből jött és amit találtam hozzá!
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
De szép nagy kenyér! És finom is lehet :-)
Biztos fincsi!:) A lángost, pogácsát is úgy szeretem, ha krumplis. Egész más, mint a többi! Nekem sokkal finomabb. Ügyes vagy, biztos sikere lesz, gratulálok!
Katalin köszönöm!
Tiffanylda nagyon finom, krumpli imádó vagyok én is . Köszi!
Megjegyzés küldése