2015. január 4., vasárnap

Tárkonyos fehérbableves

                                                                              
Hozzávalók: 25 dkg. apró fehér bab, 1-1 szál fehér és sárgarépa, zeller, 1 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, kevés olaj, fűszerek: őrölt bors, kevés pirospaprika, csípős paprika, tárkony, tejföl. Csipetke tészta.
Elkészítése: Zöldséget megtisztítottam és felkarikáztam. Kevés olajat forrósítottam amibe tettem a megtisztított felkockázott vöröshagymát és fokhagymát valamint a zöldségeket és együtt dinszteltem. Rászórtam a borsot és paprikát valamint az előző estétől áztatott babot és felöntöttem bőven vízzel.  (Mivel pörköltet főztem így 4-5 db húst a levesbe is tettem!) Mikor már kellően megpuhult a bab és a hús is  akkor szórtam bele a csipetke tésztát majd a tejfölben elkevertem 1 ek. lisztet és ezt is ráöntöttem valamint a tárkonyt beleszórtam.  Az egészet felfőztem  tálalásra készre!

2 megjegyzés:

Mamka írta...

Fincsi lehet.:) Képzeld, tegnap én lencsés korhelylevest ettem,életemben először, eszméletlenül finom volt!!!!

Éva írta...

Mamka finom volt köszi. Gondolom hogy finom lehetett az is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...