2015. február 13., péntek

Kávéhoz való vajas kifli

                                                                             
Hozzávalók: 28 dkg. liszt, 7 dkg. vaj/margarin(kicsit olvasztva tettem a tésztába), 7 dkg cukor, 1 tojás +kenéshez, só, másfél dkg élesztő, kevés tej/ nekem kb. 1 dl-re volt szükségem/
Elkészítése: Langyos tejben  cukorral felfuttattam  az élesztőt, majd a hozzávalókkal nem túl lágyra dagasztottam a tésztát.Duplájára kelesztettem. Ujjnyi vastag hurkákat formáltam a tésztából és kettőt egymásba tekerve készítettem a kifliket. Vajazott tepsibe újra  kelesztettem 15'. Sütés előtt tojással megkentem és meghintettem diós cukorral.  Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.
Régi szakácskönyv azt  írja:" Nem szárad ki, több napig is friss marad."
Bocsi a kávét elfelejtettem tálalni:-))

3 megjegyzés:

Timi írta...

Finom lehet! Köszönöm a receptet! :o)

Gerdi írta...

Nagyon szép kiflik! No meg gondolom finomak is!

Karamella írta...

Nagyon guszták ezek a kiflik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...