2015. február 4., szerda

Krumplis nudli és barátfüle "Ízőrzők" Csurgó

                                                                              
Hozzávalók: 1/2 kg krumpli, só, 25 dkg. liszt, sertészsír, 1 felvert tojásnak a fele, szilvalekvár, zsemlemorzsa, porcukor, fahéj.
😉
Elkészítése:  A megmosott krumplit feltettem főni héjával együtt majd mikor már puha volt akkor megpucoltam és krumplinyomón áttörtem. Hagytam teljesen kihűlni  ezután tettem hozzá a lisztet, sót, teáskanálnyi zsírt és a felvert tojást majd összegyúrtam tésztának.  Zsírt melegítettem amiben megpirítottam a zsemlemorzsát és egy másik edénybe vizet tettem fel főni a tésztának. A tésztát kinyújtottam vékonyra és derelyevágóval  négyszögeket vágtam  aminek a közepébe kanállal lekvárt tettem és a tészta csücskét átlósan egymásra hajtottam kicsit széleit lenyomtam. Kevés tésztából rudakat sodortam és késsel  1 cm darabokra vágtam ez lett a nudli. A forrásban lévő enyhén sós vízbe  raktam a tésztákat és mikor már feljött  a víz tetejére akkor szedtem ki szűrőkanállal és pakoltam a prézlihez és összeráztam vele.😋
Ui: Krumplis nudli , derelye és gombóc  receptjét édesanyámtól tanultam ez  megtalálható blogomban  is amit sokan megnéztetek már! Most  azért készítettem el ezt a receptet mert kicsit más mint amit eddig  csináltam/ az én receptemben tojás nincs/ és a barátfül elkészítési technikája  érdekelt ami elnyerte tetszésemet!
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Gyermekkorom kedvenc étele volt:)

Erika írta...

Nagyon rég készítettem, pedig nagyon szeretem mindegyiket. :)

Ahogy te is írod, tojásnélkül készítettük mindig mi is. Csak pár éve hallottam/olvastam itt-ott, hogy raknak bele tojást. De nem értem miért? Nekem sokkal jobban ízlik nélküle. :)) Csak készítsen nekem valaki. :D

sucika írta...

Imádom, de inkább megveszem a boltit, az hamarabb kész van. De néha-néha magam is készítek. :)

Névtelen írta...

Köszönöm, Éva nagyon klassz recept, el fogom készíteni!

Csigabige írta...

Ezt én is szeretem :) Mindkét verziót, sőt a nudlinak a sós változatát is :) Mi is teszünk bele tojást :)

Éva írta...

Horváth Emerencia örülök hogy szereted!
Eri ka eddig én is tojás nélkül készítettem, most kipróbáltam ezt a változatot de szerintem semmi különös nincs közte így maradék a régi változatomnál!
sucika az biztos hogy a bolti hamarabb elkészül. Fiatalabb koromban mikor még dolgoztam is bizony én is vettem pár alkalommal boltit!
Emőke örülök hogy tetszik! Egészségetekre!
Csigabige örülök hogy szereted, nem tudom milyen a sós változat? Mikor csak prézli van rajta? Gyakran eszem én is csak prézlivel semmi cukor lekvár!