2015. február 1., vasárnap

Nagyon kakaós csiga

Napokban sok blogon láttam kelt tésztát és bár van megszokott  receptem ami a  blogon is megtalálható,  most  mégis egy régen elmentett receptet próbáltam ki Terikétől!
                                                                                
Hozzávalók:/ fél adaghoz/. 30 dkg. liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 ek. cukor, pici só, 2,5 dkg. puha vaj/margarinnal készítettem/, 2 tojássárgája, 1/2 dl joghurt.Töltelékhez: 5 dkg.  porcukor, 5 dkg. margarin, 4 dkg. kakaópor.  + tojás a kenéshez (Ebből a mennyiségből 13 db ilyen szép nagy tekercs lett !)
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben kis cukorral liszttel felfuttattam. A liszthez  öntöttem a felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam. Letakarva hagytam 20' pihenni. Enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és kinyújtottam  1/2 cm vastagra és az előzőleg kikevert töltelékkel megkentem./ elég nehezen tudtam kenni  mivel sűrű volt  de rányomogattam a tésztára  volt kevés cukros fahéjas darált dióm azt is rászórtam/ feltekertem  és 2 cm vastag darabokra vágtam amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. Tetejét felvert tojással megkentem és 20' még pihentettem. Előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem. Vaníliás porcukorral szórtam be , nagyon finom puha a tésztája ! Érdemes egy próbát tenni!!
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Gabriella írta...

Na, ez kellene nekem most reggelire! :)

Vicuska írta...

Csinosak, finomak! :)

Éva írta...

Gabriella ha én ezt tudom ?küldtem volna:-))
Vicuska köszi!