2015. március 6., péntek

Nagyon sajnálom, de .....

a blogolási szokások egészen megváltoztak. Már nem annyira személyes, nincs olyan kapcsolat mint mondjuk 2 évvel ezelőtt is volt. Nagyon sokan lemorzsolódtak  ennek talán egyik oka a táplálkozási szokások megváltozása  ez talán érthető hiszen én sem olvasom  azokat a recepteket amikhez  nincs alapanyagom. De mégis, olyan jó volt régebben  olvasgatni  a megjegyzéseket. Most látom más blogoknál is hogy alig van látogató  főleg hozzászólás.  Lányom a minap kérdezte  hogy miért van ennyire kevés hozzászólás? Ennek az okát nem tudom, statisztikát nézve látom sokan nézelődnek aminek örülök  hisz akkor csak érdeklődnek olvasgatnak:)
Az utóbbi időben sajnos én sem tudtam elégszer  hozzászólást hagyni mivel a számítógépem  "kicsit " gyenge így különösen olyan blognál ahol nagy képek vannak, ilyenkor a   gépem  lefagy. Arról már nem is beszélve hogy a reklámok állandóan felkúsznak ami szintén problémát okoz! Nagyon lassú a gépem, egyenlőre örülök ha saját képet tudok feltenni:)  Látogatóba eljárok hozzátok csupán az írás okoz problémát :-))                                                
                                                                     ****** ******     Mindenkinek kívánok napsütéses kellemes  hétvégét  szeretteitek  körében és boldog Nőnapot !
                                                                          

24 megjegyzés:

Roza írta...

Drága Éva!
Viszont kívánom a jókívánságodat, szeretettel!!:)
És akkor azt még fel sem soroltad, amelyik kategóriába jómagam tartozom, hogy egyszerűen nincs időm. Semmire. Se olvasni, se megjegyzést hagyni, majdnem azt írtam, még főzni sem:) De, főzni főzök, de a kis 14 hónapos lefoglalja minden percemet. Aztán, ha van egy csepp időm, inkább pihenek. Még egy jó fél évig így lesz, aztán megy kicsi drágám is a bölcsibe. Majd akkor.
Minden jót kívánok Évám!

CathlenKata írta...

Azt sem ártana elfelejteni, hogy a face elnyomta teljesen a blogolást:-( Én ugyan nem vagyok fent, de sokan oda mentek.
Sajnos ugyanazt látom amit te is :-(
De ne hagyd abba, jókat írsz, és én próbálkozom újból kevésből jót,és finomat alkotni.

Boldog nőnapot!

sucika írta...

Kedves Éva!
Valóban, sokat változott a világ, nálam sem hagynak úgy bejegyzést, mint korábban, pedig tuti, hogy olvassák, mert látom. Én is olvaslak mindig, a jó recepteknél gondolom is, hogy egyszer elkészítem, kipróbálom, aztán nem nagyon jut rá idő. A lányom is követ, a múltkor derült ki, és nagyon hasznosnak tartja a bejegyzéseidet, és ő ki is próbált már sok dolgot tőled. Csak hogy tudd! :))) Puszi.

Lívia írta...

Évikém teljes mértékben egyetértek Veled, mert én is pont azt tapasztalom amit leírtál. A számlálóim mutatják, hogy a világ 87 országából látogatnak,elképesztő, számomra ismeretlen szigetországokból is, de hozzászólás nincs se itthonról se külföldről. Csak két három ember írogat néha hozzászólást. Sokszor azt mondom, hogy abbahagyom, mert semmi nem inspirál. Ugyanis a sütés-főzés kreatív tevékenység, alkotás, és ha valaki alkot, akkor vár visszajelzéseket.Döbbenetes a számomra, hogy semmihez nem szólnak hozzá, se a gasztro, se a kézműves, se az életmód témáimhoz. Jó lenne tudni, hogy akik látogatnak - mert sokan látogatnak - ugyan mit gondolnak, mi a véleményük a sok zugolvasóimnak.

Szera írta...

Kedves Éva! Én is nézegetlek és csak nagyon ritkán hagyok üzenetet. :( Ez nálam is így van, szinte alig ír valaki, már többször abba akartam hagyni, de látom a statisztikán, hogy sokan olvasnak, így írok rendületlenül. :) Szép hétvégét!❀❀❀

teller-cake írta...

Azért én nagyon remélem, hogy nem adod fel sem Te, sem a géped, én nagyon szeretlek olvasni, látogatni! :-)

pinkycat írta...

Szia! én olvaslak rendszeresen, sok receptedet elkészítettem! legutóbb az élesztő nélküli pizzát sütöttem meg! :) szerintem ez egy nagyon jó kis blog, remélem még nagyon sokáig hozod a fincsi recepteket! szép napot Neked!

Pinky

marisz57 írta...

Igen Éva, rátapintottál a lényegre, én ugyanezt tapasztalom. Az én blogomon is, meg magamon is. Én is kevesebb megjegyzést teszek mostanában. Talán azért, mert egyre több új blog van, ahol szívesen nézelődöm, aztán a facebookos "főzős" csoportokban is nagyon sok recept van, meg fórumok. Sokan vagyunk ahhoz, hogy olyan "családias" legyen a légkör, mint 2 évvel ezelőtt. Már én se írok bele annyira személyes dolgokat, inkább csak a recepteket. Változnak az idők, változunk mi is.
Lehet, hogy a gasztroblog írás is túl jutott már a "reneszánszán", és hanyatlóban van?
Nem tudom, majd a jövő megmutatja.
Azért igyekszem a kedvenceimhez ellátogatni, ha nem is minden nap, mint 2 éve. És a hozzászólásaimat is összevonom - nálad is itt jegyzem meg, hogy a Burgonyás-fokhagymás kalácsod nagyon tetszik!
Szép koratavaszi hétvégét kívánok! :)

Czakó Mariann írta...

Kedves Éva ! Teljesen igazad van, egyrészt megváltoztak a szokások, másrészt rohanó világban élünk ....és nincs elég időnk egymásra. Én csak magamról beszélek, hogy annyi időt elvesz a saját blogom, FB oldalam, plusz a családi boltunk FB oldalának a szerkesztése, hogy bizony sokszor csak éppen rápillantok a másik bejegyzésére, de nincs időm hozzászólni. Amit viszont sokszor nem értek, pont a Te esetedben, hogy hiába írok, nem jelenik meg .... ezt azért mondom, hogy lehet mások is írnak hozzád, csak valami beállítási hiba lehet, amit érdemes lenne megnézned. Egyébként nálam is nagyon kevés a megjegyzés, hozzászólás itt a blogon is, és az FB oldalon is azt látom, hogy több száz ember megnézi, de csak páran veszik a fáradtságot, hogy nyomjanak egy like-ot. Bocsánot, ha kicsit hosszúra sikeredtem ! Nagyon szép hétvégét kívánok, és ne hagyj fel a lelkesedéssel, mert sokan szeretjük a blogodat ! puszillak :)

Czakó Mariann írta...

Kedves Évi ! Teljesen igazad van, kevés időnk van egymásra .... én is örülök, ha a saját blogom és FB oldalaim szerkesztésére van időm. Viszont azért írok Neked ( most is másodszor), mert nagyon sokszor jártam úgy pont nálad, hogy hiába írtam megjegyzést nem jelent meg, nem tudom ennek mi az oka, de talán érdemes lenne utána nézned, mert lehet írnak mások is csak valami beállítási hiba lehet. egyébként én is ezt tapasztalom, semmi megjegyzés, hozzászólás, és az Fb oldalamon is látom, hogy több százan megnézik, de csak páran veszik a fáradtságot, hogy nyomjanak egy like-ot.:(( Szép hétvégét kívánok, és ne hagyj fel a lelkesedéssel! További jó blogolást kívánok ! Szeretettel: Mariann

Verus írta...

Kedves Éva!

Azt hiszem, sokunk gondolatát fogalmaztad meg. Én is a minap gondolkodtam el ezen, hogy annak ellenére, hogy több százan nézegetik a receptjeimet, a facebook-on like-olják, de hozzászólás nem érkezik. Nem úgy, mint régen. Hogy mi az oka, nem tudom, de nekem is hiányzik. Elsősorban a magam örömére írom a blogot, jó kis receptgyűjtemény lesz majd a gyerekeim számára, de azért örültem 1-1 hozzászólásnak. :) Így egy kicsit olyan, mint ha önmagammal beszélgetnék. :)

VToncsi írta...

Kedves Éva!
Évek óta rendszeresen bekukkantok hozzád, nagyon sok recepted „megihletett”. (Elkészíteni csak a gyorsakat szoktam, mert még dolgozom, és az erőm is egyre kevesebb.)Most csak azért írok,mert nem szeretném, ha elkeserednél a kevés visszajelzés miatt. Öregszünk, lelassulunk, családi gondok jelentkeznek, és nem jut idő megjegyzés írására. De a sok látogató mégiscsak azt igazolja: sok a hálás érdeklődő.
Jó egészséget és még sok takarékos, egyszerű receptet kívánok neked és a blogod látogatóinak.
VToncsi Nagyváradról

Czakó Mariann írta...

Kedves Évi ! Teljesen igazad van, kevés időnk van egymásra .... én is örülök, ha a saját blogom és FB oldalaim szerkesztésére van időm. Viszont azért írok Neked ( most is másodszor), mert nagyon sokszor jártam úgy pont nálad, hogy hiába írtam megjegyzést nem jelent meg, nem tudom ennek mi az oka, de talán érdemes lenne utána nézned, mert lehet írnak mások is csak valami beállítási hiba lehet. Egyébként én is ezt tapasztalom, semmi megjegyzés, hozzászólás, és az Fb oldalamon is látom, hogy több százan megnézik, de csak páran veszik a fáradtságot, hogy nyomjanak egy like-ot.:(( Szép hétvégét kívánok, és ne hagyj fel a lelkesedéssel! További jó blogolást kívánok ! Szeretettel: Mariann

fenci írta...

Köszönöm és boldog Nőknapját Neked is! Sok finomságot készitesz - szoktam innen inspirálódni. Sajnos az is igaz, amit leirsz - nem sokan szólnak hozzá - de ezen már túltettem magam, igaz, én inkább egy naplófélét vezetek - inkább magunknak, de mindig jólesik, ha valaki szól pár kedves szót :-)

Vera írta...

Na látod milyen sokan reagáltak, reagálnak rá...és igaz, hisz látni hogy az fb -én micsoda "élet" van, bár most ott is kicsit alább hagyott... Nem is gondoltam sosem hogy abba hagyom... az is igaz, hogy akkor van értelme ha van aki megjegyzést hagy lehet a blogon is "beszélgetni"...
én is tapasztalom, milyen kevés a hozzászólás, ugyan akkor a számlálón látom, ,egy évben sem voltak annyian egy -egy hónapban, mint az elmúlt hónapokban...
Ne hagyd abba... majd visszatérnek a kommentelők is... nem csak olvasnak!

Katalin írta...

Olvastam az előttem szólókat, nagyon sok mindenben egyetértek velük. Én is úgy vagyok, hogy kevesebb az időm, így aztán nézelődök csak, de ritkábban írok be másokhoz. Pedig tudom milyen jó érzés, amikor valaki beír. Facebookozni nem szoktam, mert nem szeretem, és Mariszhoz hasonlóan és is próbálok kevesebb személyes információt közreadni a neten. Jópár blogot rendszeresen nézek, Te is köztük vagy :-) és próbálok megjegyzéseket hagyni, amikor csak időm engedi. De ugye nekem 7 blogom van már, persze nem mindegyikbe posztolok rendszeresen, de kb, háromba igen.
Úgyhogy ezután is nézlek majd rendszeresen, mert szeretem a blogodat, Te pedig ne csüggedj, süssél, főzzél és tedd közzé a jövőben is mint ahogy eddig!

Éva írta...

Köszönöm kedves szavaitokat! Látom nem vagyok egyedül ezzel a megállapításommal, arra egyáltalán nem is gondoltam hogy a feladjam a blogírást.Más volt pár évvel ezelőtt, de minden változik körülöttünk! Mariann látod most a technika melléd állt és három írásod is megjelent köszi!Köszönöm Nektek a biztatást és hasonló jókat kívánok én is hogy sokan látogassák blogotokat és főleg hogy megjegyzést is írjanak, hiszen jó érzés azt tudni hogy másnak is tetszik amit sütünk főzünk vagy esetleg megírjuk napi gondolatainkat!Pinky köszönöm !

colours of mud írta...

Kedves Eva,
en nemregen fedeztem fel blogodat, azota mar tobb receptet kiprobaltam, vagy csak lemasoltam, hogy majd kiprobalasra keruljenek. Ezen a heten a pizzadat szeretnem kiprobalni, na meg majd a briosodat. Nekem nagyon tetszik, hogy kis adagokban gyartod, mert en is csak 2 szemelyre fozocskezek.
Eddig soha nem hagytam kommentet, sajnos annyira rohano vilagban elunk, hogy nincs ido semmire. En pl. szeretnek szinten blogolni, s feltenni a kiprobalt recepteket ( neha lefotozom oket) de munka utan mar csak arra van energiam, hogy valamit max. fozzek :) Abba ne hagyd! Rengeted jo recepted van!

Névtelen írta...

Te is tudod, hogy a finom sütemények miatt járok hozzád és persze azért, mert megszerettelek. Szomorú, hogy erre a bejegyzésedre mennyien kommentelnek, máskor meg szinte alig.Szerintem annak a pár embernek aki mindig reagál a bejegyzésedre, érdemes írni a blogot, ne add fel. Én sem viszont-kommentért vagyok itt nálad, nem akkor szólok hozzá a receptjeidhez ha én postot írok a saját blogomba és oda várlak.
Katának igaza van a FB sok embert elnyelt, de van olyan aki visszatalált már onnan a blogvilágba;-)
Puszillak!

Marti M írta...

Gondoltam szólok, hogy a Te blogodra kattintva azonnal felugrik egy reklámablak és a másik fülnél előzőleg megnyitott Blogger is átvált valami reklámoldalra, ami fölöttébb idegesítő tud lenni minden egyes alkalommal és pont ugyanez történik Verusnál is.
Ez azért megrostálja a látogatókat, szerintem. Nem túl kellemes dolog állandóan bezárni a nemkért reklámablakot és ismét megnyitni a bloggert.
Gondolom valami alkalmazás miatt van.

Éva írta...

ester77 köszönöm!
Emőke köszi!
Marti M sajnos észrevettem de nem tudom hogy miért van? Most megpróbálom a torták fotóit mutató alkalmazást törölni hátha?

Verus írta...

Az én gépemen nem ugrik fel semmilyen reklámablak, sem nálam, sem ha Éva oldalát nyitom meg.

Marti M írta...

Verus, kattints a Megjegyzés írására és nézd meg akkor mi történik. Én most ellenőriztem nálad, felugrik egy ablak, ráadásul a vírusjelző is bekapcsol és veszélyt jelez.

Verus írta...

Nem történik semmi, sem itt, sem nálam. Semmi felugró ablak. Megnéztem a bővítményeket is, nem találok hibát. A vírusirtóm sem jelez..nem tudom :( Ennél jobban nem értek hozzá.