2015. május 15., péntek

Tarkedli(Cseh fánk)

                                                                               
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 dkg élesztő
1 db tojás
2,5 dl tej
csipet só
5 dkg cukor
*
Elkészítése: Tálba  öntöttem a lisztet közepébe mélyedést csináltam amibe öntöttem kevés langyos tejet. Ide morzsoltam bele az élesztőt és kevés cukrot hagytam kicsit felfutni. A tojás sárgáját beletettem az élesztős részbe majd a többi cukrot  és a sót valamint a tejet. Fakanállal jól kikevertem  a tésztát majd letakartam és 3/4 órát pihentettem. A tojás fehérjét felvertem habnak és a tésztába belekevertem. Tarkedli sütő  mélyedéseibe kiskanál olajat tettem majd olajba mártott evőkanállal tettem a masszából. Lassú tűzön kell sütni hogy jól átsüljön villával fordítottam meg hogy a másik oldala is süljön. Porcukrot  szórtam rá és lekvárral tálaltam. Nagyon finom !
(Csak utólag vettem észre hogy blogomban már szerepel:-))

2 megjegyzés:

Lívia írta...

Kelt tészta lekvár, ez a kedvencem, jöhet minden menyiségben. Biztos finom volt.

teller-cake írta...

Nagyon szépek lettek, ezer éve nem ettem fánkot... :-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...