2015. július 14., kedd

Ajvár házilag /téli napokra VKF.73.fordulójára

Ennek a fordulónak a háziasszonya Konyhavirtuóz  aki télire szánt finomságokat kért a játékra jelentkezőktől.
Pár üveggel nyári ízeket  már üvegbe zártam, de amit most készítettem ez most premiernek számít!
                                                                               

Hozzávalók:
80 dkg kápia paprika
2 kisebb padlizsán
olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
fél citrom leve
csípős paprika
*
Elkészítése:Paprikát megmostam és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam amit a sütő alsó részére tettem. A padlizsánt szintén megmostam kettévágtam   felületét kevés olajjal bekentem és a sütőben lévő rácsra pakoltam. Előmelegített sütőben 220 fokon  25' sütöttem mindkettőt egyszerre.  A paprika fekete lett mikor kiszedtem edénybe tettem fóliával letakartam hagytam kicsit így. Addig a padlizsán belsejét kanállal kikapartam. A paprika külső héját lehúztam a húsát edénybe  tettem kicsit leturmixoltam amihez hozzátettem a padlizsánt is. Vöröshagymát megtisztítottam  apróra felvágtam és kevés olajon üvegesre pároltam majd hozzátettem a zöldséghez a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel együtt. Tűzhelyre tettem ahol 15' főztem közben kevertem. Előre odakészített kis üvegekbe kanalaztam majd lezártam ezután 5' megfordítottam majd vissza. Hagytam teljesen kihűlni, ezután jött az "öltöztetés":-)
Téli napokra!
-Nagyon finom illata volt mikor készítettem,  remélem  ennek is olyan sikere lesz családom körében  mint a lila-hagymalekvárnak ami szintén sült húsok mellé kiváló!!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Ez nagyon finom lehet! A neve ismerős, de nem tudtam, hogy pontosan mik az összetevői :-) Ezek szerint sült húsokhoz ajánlott?

Éva írta...

Katalin nagyon kellemes volt az illata mikor készítettem. Azt írja az újság hogy sült húsokhoz jó. Lila hagymalekvárom nagy kedvence lett az egyik vőmnek remélem ez is ízlik majd?