2015. július 13., hétfő

Fahéjas almadzsem/téli napokra

Az elmúlt évben egyik blogról próbáltam ki szintén hasonló dzsemet . Nagyon finom volt  az is , most viszont  egyik újságban talált receptet  készítettem el!
                                                                              
Hozzávalók:
1,5 kg alma
35 dkg cukor
másfél teáskanál fahéj
3 evőkanál citromlé
1 cs Dzsemfix 2:1
*
Elkészítése: Almát megmostam csumáját kiszedtem és( először próbáltam turmixolni  feldarabolás után, ez valahogy nehézkes volt) nagy lyukú reszelőn lereszeltem . Fazékba tettem  hozzáöntöttem a cukrot , fahéjat citromlevet és a Dzsemfixet elkevertem  felfőztem  és a továbbiakban ahogy a leírtakban /Dzsemfixen/ szerepel úgy csináltam . Mikor teljesen kihűlt az üvegben akkor cicomáztam és tettem a többi kis üvegek mellé amiket már eddig megtöltöttem :)
Érdekes hogy még az elmúlt évben 2 kg gyümölcsből készítettem akkor lett 4 üveggel, most másfél kg gyümölcsből 5 üveggel lett!!
Érdemes elkészíteni mert ez a fajta lekvár az amit az év bármely időszakában ismételni  lehet:-)) Nagyon finom süteménybe! 
Téli napokra !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Almadzsemet még nem ettem, pedig finom lehet. Olyan volt már, hogy más gyümölcsökhöz kevertem, de önmagában még nem készítettem. Fahéjjal nagyon jó lehet, főleg hideg téli napokon :-)

Ani írta...

Az én almalekvárom is hasonló.:

http://korsocska.blogspot.hu/2015/04/almalekvar.html
Szép színe lett a tiednek.:)

Vivi írta...

Köszönöm ezt a receptedet (is), biztos, hogy ki fogom próbálni, mert az ilyen almás dolgokat nagyon szeretjük :)! A dzsemfixet pedig tavaly óta szerettem meg, amikor rájöttem, hogy nincs benne semmi mesterséges tartósító és sokkal kevesebb ideig kell főzni a gyümölcsöket :) ...

Éva írta...

Katalin nagyon finom így fahéjjal!
Ani megnézem majd a tiédet is. Köszi!
Vivien Vincze egészségetekre! Nagyon jó dolognak tartom én is ezt a dzsemfixet.Idén teszek egy próbát hogy még a szilvalekvárt is ezzel próbálom ki.