2015. július 10., péntek

Lekváros csiga

                                                                                

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 dkg élesztő
0,8 dl tej
pici só
1 evőkanál cukor
10 dkg margarin
1 db tojás
+szilvalekvár,vágott mandula
*
Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt. Lisztet a margarinnal összemorzsoltam majd hozzáöntöttem az élesztős tejet a tojást és pici sót. Összegyúrtam tésztának letakarva 15' pihentettem, ezután enyhén lisztes deszkán kinyújtottam a tésztát és derelyevágóval 4-5 cm széles csíkokat vágtam belőle. Ezeket a csíkokat lekvárral megkentem és egyesével feltekertem sütőpapírral bélelt tepsibe tettem  itt még 30' pihentettem. Felvert tojással megkentem a tészta tetejét mandula szemeket szórtam rá és előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom, imádom a szilvalekvárt!
Ui: Desszertes újságban találtam ezt a receptet ott nem lekvár volt a töltelék, érdekesnek találtam csiga ilyen technikával történő készítését nekem tetszik! 
Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Jópofa!:) Én se csináltam még csíkokból csigát. Nem macerás?

Roza írta...

Évám, nagyon guszták a csigáid!:) Egyet azért megkóstolnék, abból baj nem lehet:)

Éva írta...

Tiffanylda köszi. Egyszerűbb így feltekerni.
Roza köszi. Szívesen megkínállak:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...