2015. július 30., csütörtök

Piskóta szelet

Biztos voltatok már úgy hogy valami édességre vágytatok ! Most nekem is valami ilyesmi érzésem volt, mégpedig piskótára gondoltam először. Aztán jött egy ötlet hogy lekvárral megkenem, de közben más krém is kerekedett még hozzá  és végül ez lett:-)
                                                                           
Itt még egyben


Hozzávalók: tészta:3 tojásos piskótalap
/25x19 cm tepsiben sütve/
málnalekvárral kenve, krém: 2 dl tej 3 evőkanál búzadara, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál darált dió. Külső szórásra :porcukor, fahéj.







                                                                            
és egy szelet belőle!
                             
Elkészítése: Mikor teljesen kihűlt a piskóta
hosszában kettévágtam. Elkészítettem a krémet:
tejben megfőztem a búzadarát hagytam teljesen kihűlni közben a margarint a porcukorral kikevertem és a kihűlt tejbegrízzel összekevertem amihez még hozzákevertem a darált diót is. A piskóta egyik felét megkentem a málnalekvárral majd rákanalaztam  a krémből és ráhelyeztem a piskóta másik felét. Tetejét porcukorral szórtam be amire egy sablont tettem és körbeszórtam fahéjjal. Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.Még jutott volna krém az oldalára is de az már inkább torta lett volna, ezért  inkább félretettem a maradék krémet  gondolva egy másik
rövidesen elkészített  finomságra is:-))

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Tegnap én is édességre vágytam és vettem egy szelet csokit... :-DD Megjegyzem, te sokkal ügyesebb voltál nálam, ezt szívesebben ettem volna, nagyon szép lett!

Katalin írta...

Erre most én is nagyon vágynék :-)

Éva írta...

teller-cake, Katalin ha időben jelzitek hogy kértek jutott volna nektek is ! Szívesen megvendégeltelek volna benneteket!