2015. július 24., péntek

Tiramisu torta/sütés nélkül

Igazán régóta  készülök ezt  az édességet elkészíteni amit Mézeskalácsnál láttam ! Annyi változtatással készítettem el  hogy nálam  csupán 18 cm átm. formába készült és a bolti  mascarpone helyett  a házi natúr krémsajttal készítettem el !
                                                                           


Hozzávalók:
14db babapiskóta
20 dkg  mascarpone/ helyett  házi natúr krémsajt/
2 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
rumaroma
1/2 dl kávé
1/2 dl tej
fahéj
*
Elkészítése: (Előző nap előkészítettem a mascarpone házi változatát.) Másnap a gézből kivett sűrű krémet  kikevertem a porcukor és l mk rumaromával. Tejszínhabot jó keményre felvertem ( a receptben habfixáló is szerepelt de én nem tudom hogy miért, nem szeretem)  apránként a krémmel összekevertem . A torta forma aljára sütőpapírt tettem   a főzött kávét / ami nekem most nescafé volt/ és tejet összeöntöttem ebbe forgattam bele a babapiskótát majd raktam a forma aljába  ahol kellett eltörtem hogy minél jobban kitöltse a forma alját. Erre kanalaztam a krémből  majd ismét piskóta és a tetejére krém került. Kevés krém megmaradt ezt félretettem. Hűtőbe pakoltam  kb 4 órára  ezután oldalát átsimitottam a tortának  ahol kellett pótoltam a habbal és tetejét díszítettem és  fahéjjal leszórtam. Ezután  ismét betettem kicsit hűlni . A krémet már közben is kóstolgattam nagyon finom, de azért mikor már jól összeérnek akkor lesz az  igazi!
Ui: Hétvégére általában ha magunk vagyunk akkor is szoktam valami édességet készíteni, most ebben a melegben poharas desszertre gondoltam először de örülök hogy most ezt kicsiben kipróbáltam Eggyel több egyszerű torta amit bármikor elkészíthetek és aránylag alacsony az összköltsége is:-)) 
Jó étvágyat kívánok ! 

 2023. Vöm születésnapjára   elkészítettem más külsővel


5 megjegyzés:

Gerdi írta...

Szép tortácska lett! A tiramisura bármikor vevők vagyunk, ez a nem lehet megunni kategória.

Katalin írta...

Tényleg nagyon szép! És ilyenkor jól jön egy sütés nélküli recept :-)
Nagyon finom lehet!

Vanilin írta...

Szép kis tortát készítettél! Kedvemre való finomság, a tiramisut nagyon szeretem. :)

Sviro (Ildi) írta...

Ezt elmentettem, tuti elkészítem :)
Köszönöm!

aranyos fodorka írta...

Jobb ötlet csak valami fagyi lehetett volna ebben a tikkasztó hőségben :-) Lassan már a főzést is abbahagyom, nemám hogy a sütő ajtaját kinyissam. Tetszik az ötleted, valószínű én is kipróbálom....