2015. augusztus 25., kedd

Elkészültem a téli napokra szánt lecsóval is ...

örülök mert sikerült aránylag alacsony áron  venni paprikát és paradicsomot is. Nem sok ez a mennyiség de biztos hogy január végéig kitart. Kis üvegekbe szeretem eltenni így  egy üveg tartalma  pörkölt alá 2-3 alkalomra  elég /természetesen felbontás után már hűtőben tárolom/ ! Szeretjük téli vacsorának  2-3 hagymát feldarabolok  egy ilyen kis üveg tartalmát hozzá öntöm kicsit fűszerezem csípősre esetleg tojást teszek rá ! Hmmm, de finom is tud lenni!
                                                                               
Most csupán 3 kg paprikát és 2 kg paradicsomot vettem/ ebből lett 15 db 2-3 dl  üveggel /. Paprika fele mennyiségéből szoktam paradicsomot tenni bele de most hosszúkás  formájú  volt a paradicsom és gondoltam ez nem elég lédús./ Az elkészítési módszeremet megnézhetitek  itt .
Ui: Az hogy érdemes házilag eltenni tudjuk   mert sokkal  finomabb , mindezek mellett még sokkal olcsóbb is hisz nekem most a 15 üveg lecsó összköltsége 800 Ft. volt !

4 megjegyzés:

Anikó írta...

Szépek lettek, elég is ennyi, mert mire elfogy jön a friss majd.
Én is 15 üveggel tettem el, igaz, hogy én a nagy 7,5 dl-es üvegekbe, amibe a lekvárokat is teszem:-)))

Névtelen írta...

Szorgalmas vagy♥Milyen jó lesz télen!Csinosak:-)

Katalin írta...

Nagyon szép üvegek lettek! Így gyorsan telik majd meg a kamrapolc :-)

Éva írta...

Anikó köszi! Volt már hogy többet tettem el, most ennyi van ezt osztjuk be!
Emőke köszi!
Katalin köszi! Ha kamrám lenne talán több befőttem is, de így a beépített szekrénybe/bár szellőzik/ nem tudok többet tenni!