2015. augusztus 27., csütörtök

Szezámmagos sós kifli

                                                                          
Hozzávalók:
34 dkg liszt
1 mk.cukor
1 tk.só
1 dkg margarin
1/2 cs szárított élesztő
2-2,5 dl tej
kenéshez:1 tojás+szezámmag
*
Elkészítése: Tálba öntöttem a lisztet közepébe mélyedést csináltam ide öntöttem kevés langyos tejet hozzá a cukrot és az élesztőt kicsit elkevertem. A sót is beleszórtam majd apránként öntöttem hozzá a maradék tejet nekem nem kellett az egész mennyiség  végül az olvasztott margarint tettem  a tésztához és jól bedagasztottam . Letakarva hagytam  3/4 órát pihenni  ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és kinyújtottam majd háromszögekre vagdaltam aminek a szélesebb részénél kezdve feltekertem . Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem vízzel megkentem és megszórtam szezámmaggal.Előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem majd kivettem és megkentem a felvert tojással, ezután még 15' sütöttem.
Ui: Napilap receptjét próbáltam ki finom lett !

3 megjegyzés:

Emőke írta...

Gyerekként nekem mindig egy csoda volt egy kifli vagy cukrászsütemény. Álmomban nem gondoltam volna, hogy valaha én valamelyiket is el tudom készíteni. Pár éve elkezdtem.... nagyjából Neked köszönhetem, Éva és a jól érthető recepteknek amiket közzé teszel. Ezt a kisflit is köszönöm.❤️

Kavics írta...

Ezt most kipróbálom kölesliszttel.

Éva, nem adtam fel és úgy látom Te sem, mert az oldalad végre úgy működik, ahogy "kell", ahogy másoké. Ma először nem jött be se zavaró oldal, se nem tűntel az én oldalam, párhuzamban szépen olvasható, mint a többieké. Köszönöm. :-)

Éva írta...

Emőke nagyon aranyos vagy és örülök ha így gondolod! Remélem még sok receptem ad ihletet az elkészítésre !
Kavics remélem ízleni fog? Örülök hogy végre nem akadt gondod :-)) Hogy miért gyógyult meg azt nem tudom de maradjon is így!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...