Hozzávalók.
tésztához:
30 dkg liszt
3 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
10 dkg margarin
2 db tojássárgája
1/2 citrom leve+reszelt héja
csipet só
töltelék:
25 dkg darált mák
7 dkg cukor
1,5 dl tej
2 evőkanál méz
3 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
tetejére:
tojássárgája pici vízzel elkeverve
*
Elkészítése:Tésztához az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoltam tettem hozzá kevés cukrot és lisztet hagytam felfutni. A kimért liszthez öntöttem az felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam a tésztát, apránként tettem hozzá az olvasztott margarint . Letakarva hagytam a tésztát duplájára kelni kb. 40' pihentettem. Ezalatt elkészítettem a tölteléket . A mák kivételével az összes hozzávalót edénybe tettem felforrósítottam majd tűzhelyről levettem és a mákot elkevertem benne. A tésztát gyúrótáblára borítottam ahol kétfelé vettem egyenként kicsit átgyúrtam majd a tésztát egyenként kinyújtottam téglalap formára és megkentem a töltelék felével és feltekertem mint a bejglit. A tészta másik felét szintén ilyen formán készítettem el majd a két rudat összefontam. A tepsit amiben sütöttem margarinnal kikentem liszttel beszórtam és ebbe tettem bele a tésztát amit 15' pihentettem majd 1 db tojássárgájához kevertem pici vizet és ezzel kentem meg a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem.! Kicsit megrepedt de az ízén ez semmit nem változtatott nagyon finom lett!
Jó étvágyat kívánok!
Jó étvágyat kívánok!
4 megjegyzés:
De finom lehet ilyen sok töltelékkel!
Köszönöm szépen:) Biztosan nagyon finom :)
Évuska, óóó, ez nálam is szerelem első látásra! Máris sütném, enném :)
Katalin nagyon finom!
Kritti egészségedre! Ha megsütöd megtudod mennyire finom!
Vicuska én is így voltam vele ! Mikor elkészült alig vártam hogy kihűljön, még egy kicsit langyos is volt befaltam és úgy elteltem vele hogy másnap már nem is kívántam! Ilyenkor szokott a mélyhűtőben landolni mivel férjuram is egy szelettel beéri:-))
Megjegyzés küldése