2015. október 18., vasárnap

Reszelt túrós

Nem tudom hogy blogotokon tűnt már el recept vagy fotó? Mert nálam igen ! Ezt a család által kedvelt  de különösen a kisebbik lányom kedvenc süteménye  hiába kerestem  nem találtam. Most ismét kisebbik lányomnak  kedveztem mikor hétvégére megsütöttem, mivel előrehozott névnapját ünnepeltük!
                                                                                  




Hozzávalók:
tészta:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1/2 cs.sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás sárgája
25 dkg margarin
töltelék:
2 cs./50 dkg/tehéntúró
1 db tojás
1/2 cs.vaníliás cukor
10 dkg porcukor 
ízlés szerint citromhéj, mazsola
*
Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrtam /türelem kell és semmi folyadék mert  összeáll/. Az összegyúrt tészta felét zsírral  kikent tepsibe /33x23 cm/ reszeltem/nagy lyukú almareszelőn/. A töltelék hozzávalóit összekevertem a tojás fehérjét habként tettem a túróhoz  és rákanalaztam  a  lereszelt tésztára  ezután  a tészta másik felét ráreszeltem. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.
Kipróbáltam már úgy is ha volt itthon vanília pudingom egy fél csomaggal belekevertem a túrótöltelékbe, ha ez nincs akkor 1-2 evőkanál búzadarát teszek hozzá! Bármelyikkel is készítem nagyon finom! 
Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

sucika írta...

Sokszor készítem én is ezt a sütit, de volt olyan, hogy nem reszeltem, mert nem volt idő, csak kinyújtottam a tésztát.Vagy legalábbis az alsót nem.
Képek már nekem is tűntek el, a Picasa, mint lehetőség eszembe sem jutott. ;)

Éva írta...

sucika szerintem is jó lehet csak simán is, de valamikor nekem így adták ezt a receptet. Nagyon szeretjük.