2016. január 25., hétfő

Dán vajas keksz

A receptet itt találtam fél adagból készítettem azt írom le!
                                                                                   
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db  felvert tojás fele
vanília rúd kikapart magja/vaníliacukor
csipet só
*
Elkészítése:A cukrot a vajjal  csipet sóval és a vaníliával habosra kevertem majd hozzá kevertem  a tojást és végül a lisztet. A talált receptben úgy volt megadva hogy habzsákba tenni és  karikákat nyomni sütőpapírral bélelt tepsibe, mivel nekem most habzsák nem állt rendelkezésemre ezért  gondoltam egy nagyot és a húsdarálóra szerelhető  formával nyomtam ki. A maradékot pedig csupán  gombócnak formáztam kicsit lenyomtam és mintát nyomtam bele, nekem ezek még jobban  is tetszenek és egyszerűbb az elkészítésük.  Előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem.
 Nagyon finom!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

A fémdobozos dán kekszeket nagyon szeretjük, a Te házi változatod is biztos nagyon finom!

Ani írta...

Sőt, biztos finomabb, mert frissebb is, és nincs benne tartósító.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...