Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db felvert tojás fele
vanília rúd kikapart magja/vaníliacukor
csipet só
🍪
Elkészítése:A cukrot a vajjal csipet sóval és a vaníliával habosra kevertem majd hozzá kevertem a tojást és végül a lisztet. A talált receptben úgy volt megadva hogy habzsákba tenni és karikákat nyomni sütőpapírral bélelt tepsibe, mivel nekem most habzsák nem állt rendelkezésemre ezért gondoltam egy nagyot és a húsdarálóra szerelhető formával nyomtam ki. A maradékot pedig csupán gombócnak formáztam kicsit lenyomtam és mintát nyomtam bele, nekem ezek még jobban is tetszenek és egyszerűbb az elkészítésük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
A fémdobozos dán kekszeket nagyon szeretjük, a Te házi változatod is biztos nagyon finom!
Sőt, biztos finomabb, mert frissebb is, és nincs benne tartósító.
Megjegyzés küldése