2016. február 6., szombat

Gyors édesség

Ismét egy recept az újra felfedezett régi szakácskönyvemből!
                                                                             

Hozzávalók:
  • 1 púpos evőkanál búzadara
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor/ helyette 2 evőkanál nyírfacukrot használtam
  • 5 dkg mazsola
  • 1-2 db alma vagy körte
  • 2-3 dkg vaj/margarin edény kenésére
Elkészítése: Simára kevertem a búzadarát   a tejjel , tejföllel , a  kétféle  cukorral és a tojássárgájával. Hozzákevertem óvatosan a felvert tojásfehérjét  majd belekevertem a mazsolát és megtisztított apró kockákra darabolt almát. Tűzálló tálat margarinnal kikentem és beleöntöttem a masszát. Előmelegített sütőben 220 fokon 35' sütöttem.Nagyon finom!

6 megjegyzés:

Timi írta...

És mennyi tojást használtál hozzá?
A búzadara mihez kell? A kikent tálat beszórni vele?

Éva írta...

Timi bocsi véletlenül kimaradt, jó hogy szóltál 3 db tojás kell. A búzadarát is a masszába kell keverni, tálat csupán kikenni!

María írta...

Nagyon guszta, olyan jó krémesnek látszik! Biztos finom!

Anikó írta...

Nagyon bírom ezeket a régimódi, gyors, egyszerű édességeket, vittem is a receptet köszönettel :-)

Timi írta...

Vasárnap el is készítettem és még aznap elfogyott :o))) Valóban finom!!! Köszönöm!!!

Éva írta...

Maria nagyon finom !
Anikó szeretem én is mert könnyen elkészíthető és finom! Egészségetekre!

Timi nagyon örülök hogy elkészítetted és még ízlett is váljon egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...