2016. február 28., vasárnap

Túró rudi golyó- sütés nélkül

Napokban láttam Gabriella csábító édességét. Az elmúlt héten mélyhűtőbe tettem fél csomag túrót ami mintha erre a receptre várt volna hogy kipróbálhassam.Nem várakoztattam sokáig:-))
                                                                                
Hozzávalók:(fél adagból készült azt írom le) : 12,5 dkg tehéntúró, 1 evőkanál méz, 2,5 dkg darált háztartási keksz, pár csepp vanília aroma, reszelt citromhéj, 8 dkg tejcsokoládé.
Elkészítése:Villával összetörtem a túrót majd a többi hozzávalóval jól összekevertem. Kis gombócokat formáltam belőle és műanyag edénybe pakoltam amit 30' mélyhűtőbe tettem. Gőz fölött megolvasztottam a csokoládét teáskanál olajjal. Mikor kivettem a gombócokat fogpiszkálót szúrtam bele és ezzel mártottam az olvadt csokoládéba ha ez nem sikerült teljesen akkor kanállal segítettem. Tálcára sütőpapírt tettem erre pakoltam le a kész golyókat majd hűtőbe tettem dermedni. Fogpiszkálókat kiszedtem majd papírba pakoltam a kész csokis golyókat. Nekem a fél adagból 12 db lett sajnos egyre csoki nem jutott azt reszeltbe forgattam. Nagyon finom!


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Máris imádom❤️

Katalin írta...

Megkínálhatnál belőle :-)

Gabriella írta...

Ó, de guszta nálad is Éva. Örülök, hogy elkészítetted. :)