2016. február 15., hétfő

Zabos korong

Ez  a bejegyzés/sütés  nagy unokám  közreműködésével jött létre !  Márk szeptemberben lesz 7 éves , hihetetlen de a sok különböző korszakok után most a sütés-főzés érdekli.Amikor náluk voltak akkor is a nudli készítését kellett elmondani.Van  egy olyan  gyerekeknek való szakácskönyve amiben nagyon aranyos rajzokkal jelzik mi kell az elkészítéshez,  ebből nézi és irányítja  anyukáját mi szükséges hozzá  és természetesen kever-kavar!Legutóbb mikor itt voltak mondtam ha legközelebb sütnek fotózzák le és küldjék el a receptet:)                                                                      
Zabos korong (eredetileg szív de mi nem úgy csináltuk)
Hozzávalók: (6-7 darabhoz) nekünk 12 lett mert muffin sütő formába nyomogattuk.
1db nagyobb alma
10dkg zabpehely
2 ek. méz
3dkg dió
1/2 csapott kiskanál fahéj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a mézzel, fahéjjal, darált vagy apróra vágott dióval, végül a zabpehellyel. Állni hagyjuk egy órát, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben szíveket formálunk a masszából ( na itt jött a muffin forma). Közepes lángon nagyjából 30-40 percig sütjük.
Ui:A sütemény különösen   kis öccsének ízlett!



3 megjegyzés:

Katalin írta...

Aranyos lehet az unokád, ahogy sürög-forog a konyhában :-) van kitől tanulni, az biztos!

Bridge írta...

Milyen jók az ilyen segítségek. :)

Éva írta...

Katalin köszi!
Bridge az biztos hogy már sokat tud segíteni anyukájának!