2016. február 16., kedd

Fahéjas mini kuglóf

Nem olyan régen kaptam ezt a formát most ki is próbáltam! Receptet  itt találtam hozzá!
                                                                             


Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 8 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1,2 dl tej
  • 0,3 dl tejszín/ennek hiányában 1 evőkanál tejfölt tettem a tejbe
  • fahéj, maroknyi mazsola, csipet só
Elkészítése: Margarint és a cukrot kikevertem hozzátettem a sót és a  citrom héját  majd egyenként a tojásokat is belekevertem. Lisztet a sütőporral , fahéjjal  és a mazsolával  összevegyítettem és apránként tettem a margarinos keverékhez  felváltva a tejes keverékkel. Jól kikevertem a masszát majd a  formába kanalaztam. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Hagytam a formában kihűlni  csak ezután szedtem ki és porcukroztam meg. Nagyon finom !

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek! Nekem is van egy szilikonos, 6 db-os kuglófformám, és most jut eszembe, hogy még nem is használtam :-) Ideje lenne....

María írta...

Nagyon szépek lettek, és biztos nagyon finomak is!

margit2 írta...

Igazán guszták! Az ízesítése is tetszik! :-)
Sajnos én már eldobtam az én 6-os formámat, mert nagyon kikopott...

Emőke írta...

♥gyönyörűek, Éva!♥

Emőke írta...

♥gyönyörűek, Éva!

teller-cake írta...

Nagyon finomnak látszik és van is ilyesmi formám! :-)

Éva írta...

Katalin akkor itt az ideje hogy használd:)
Maria köszi finom volt!
margit2 üdvözöllek! Köszönöm!
Emőke köszönöm!
teller-cake finom volt.Akkor jöhet a próba?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...