2016. március 17., csütörtök

Pizzatészta házilag

Most ezt a receptet itt találtam ! Sokat és sokféle pizzát  készítettem  eddig,  amiből pár recept blogomban is szerepel .Nagyon kíváncsi voltam mennyivel másabb ez a recept ? Érdemes volt kipróbálni nagyon finom!
Ha kipróbálom a tésztát akkor már legyen egy jó vacsora belőle ugye? Így lett kolbászos sajtos pizza!
                                                                           
Hozzávalók a tésztához: / fele mennyiségből készítettem azt írom le és ekkora lett/ kb.26 cm.átm./: 150 ml langyos víz, 1,5 evőkanál olívaolaj, 25 dkg liszt, 1,2 dkg friss élesztő, 1 mk. cukor, 1 mk. só.
                                                                             

Elkészítése: Vízbe tettem a cukrot és az olajat majd belemorzsoltam  az élesztőt hagytam kicsit felfutni. Kimért liszthez tettem a sót és közepébe öntöttem a felfutott élesztőt. Összedolgoztam a tésztát bedagasztottam majd egy edényt olajjal kikentem ebbe tettem a tésztát aminek a tetejét is megkentem olajjal. Letakarva hagytam hogy duplájára keljen majd enyhén lisztes deszkára borítottam és átgyúrtam  kerekre formáztam és  pihentettem 10' . Ezután kezemmel széthúztam  szétlapítottam megformáztam   és tepsire tettem.Még kelt a tészta addig elkészítettem a szószt/ezt is házilag/ amit rákentem a tésztára ezután pakoltam rá a felkarikázott kolbászt és reszelt sajttal szórtam meg. Előmelegített sütőben 210 fokon 25' sütöttem. Türelmetlenül vártuk hogy hűljön kicsit  és tudjuk megkóstolni !
Jó étvágyat kívánok !


2 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Nyami, nyami! Én is úgy ennék. :)

Éva írta...

Évi sajnos már megint későn szóltál:-))