2016. március 18., péntek

Gomba keksz /Édes csiperke keksz/

 Régebben tervbe vettem  kipróbálásra  Mariannál látott kekszet! Természetesen egyszer mindennek eljön az  ideje:-))
                                                                                 
Hozzávalók:  180 g liszt, 90 g étkezési keményítő, 80 g porcukor, 1 tk. sütőpor. 1 csipet só, 120 g vaj/margarin, 1 db tojás, 1 tk. vanília kivonat, 1 citrom reszelt héja + pár csepp citromlé, valamint 1 evőkanál kakaópor és a mintázáshoz Dr. Oetker aromás kisüveg.
Elkészítése: Száraz hozzávalókat összekevertem majd a többit is hozzátéve tésztát gyúrtam .Tepsibe sütőpapírt tettem , a tésztából kis darabkákat csíptem amit gombócnak formáltam és  egymás után a tepsibe rakosgattam kicsit szellősen egymástól.  Kis tálkába tettem a kakaóport  az aromás üveget vízbe mártottam majd a kakaóba és ezt nyomtam bele a gombócok tetejébe. Az üveget többször vízbe nem  mártottam csak a kakaóporba. Előmelegített sütőben 200 fokon 12' sütöttem. Nagyon finom  keksz!
Megkínálhatlak?

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon ötletes! Már Marisznál is megcsodáltam :-) Nagyon szép lett mindkettőtöké!

Kati írta...

Olyan kis aranyosak, én is készülök kipróbálni :) Ügyes vagy :)

marisz57 írta...

Éva, nagyon jól sikerült neked is! :)

Vicuska írta...

Beindult a gombaszezon :D

Éva írta...

Köszönöm, örülök hogy Nektek is tetszik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...