2016. március 4., péntek

Sárgarépás tészta - Blogjátékra!

Ani blogjátékára szeretném  küldeni  ezt a tésztás ételt! Egészen véletlen lett elkészítve éppen ez, vagyis  annyira nem véletlen mivel a mélyhűtőben még lapult egy adag sárgarépa és úgy gondoltam feldolgozom .Nagyon jól döntöttem mert egy igazán finom tészta lett belőle!!
                                                                            
Hozzávalók:/ felsorolom pontosan nem mértem/ Kb.20 dkg fagyasztott sárgarépa, kis fej lila hagyma, fokhagyma,3 db aszalt paradicsom, fűszerek: őrölt bors, őrölt rozmaring, só. 3 evőkanál tejföl, teáskanálnyi mustár, reszelt sajt.
🌺
Elkészítése: 2-3 evőkanál olajon megdinszteltem a felkockázott hagymát és a  fagyasztott zöldséget,
(fagyasztott zöldséget tapasztaltam már hogy sokkal jobb még fagyasztott állapotában dinsztelni és nem kiengedve, sokkal jobb az íze, ha friss répám lett volna akkor reszelem) hozzá tettem  paradicsomot és a többi fűszereket kevés vizet öntöttem rá és puhára főztem. Villával a zöldség nagyobb részét áttörtem majd tejfölt és mustárt tettem hozzá és egyet forraltam rajta. A tésztát a szokásos módon kifőztem és belekevertem a zöldségbe. Mikor tányérra szedtem akkor szórtam meg a reszelt sajttal!  Nagyon finom lett !
Mikor már másodszor szedtem akkor jutott eszembe hogy ez a recept megfelel a blogjáték feltételeinek  hiszen hús nélkül készült így böjti napokra is jó !
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Ez nagyon guszta! Elfogadnám ebédre. :)

Aranyalma írta...

Ez biztos nagyon finom! Már hetek óta nem hogy nem kívánom a húst, hanem fel is puffadok tőle, úgyhogy elkezdtem gyűjteni a zöldséges tésztákat és ki is próbálom, mert a spenótos tésztámat már unja a család, pedig annyira finom!
Fokhagymával, tárkonnyal, petrezselyemmel, krémsajttal, kevés tejföllel és a tészta vizével készítem. A tetejére és egy kicsit bele is parmezán vagy cheddar vagy eidami. Én minden nap meg tudnám enni.

Tiffanylda írta...

Köszönöm Éva, gyors, diétás és biztos fincsi, nem kell gondolkodnom az ebéden!:)

Fáni írta...

Biztos finom, lehet, hogy kipróbálom? :)