2016. április 9., szombat

Képviselőfánk "Ízőrzők" Algyő

Képviselőfánkot többször készítettem már, de gondoltam kipróbálom  ezt a receptet is ! Annyit változtattam  rajta  hogy a leírt recept  feléből  készítettem el és  annak is csak a felét sütöttem ki/ soknak találtam kettőnknek/ és cukor helyett xilitet használtam a krémbe!/ Az egész adagot írtam le!/
                                                                            

Hozzávalók:  tésztához:2 dl víz, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1/2 tk.só, 1 tk. cukor, 5 db tojás. 
krémhez: 2 cs. vaníliapuding, 1/2 l tej, 5 ek.cukor, 1 cs vanília cukor, 10 dkg vaj, 5 dl habtejszín.
Elkészítése:tészta:Vizet lábasba öntöttem  és beletettem a vajat, sót és a cukrot  tűzhelyre tettem amikor a vaj már elolvadt akkor tettem bele a lisztet és sűrűre főztem. Levettem  a tűzhelyről tálba borítottam  kicsit szétnyomkodtam hogy hűljön majd egyenként belekevertem a tojást  amivel jól kikevertem. Tepsit zsírral kikentem és ide pakoltam a tésztából  két kiskanál segítségével  diónyi halmokat egymástól távolabb. Meleg sütőbe  25' sütöttem  majd levettem a hőt fakanállal kitámasztottam az ajtót és még 10' szárítottam a tésztát.Mikor kihűlt a tészta  kettévágtam .
A krémhez: a pudingot simára kevertem  a kétféle cukorral és tejjel és sűrűre főztem ezután hagytam kihűlni és belekevertem a vajat. Ebből a krémből kanalaztam a tészta közé majd rá felvert tejszínhabot pakoltam és beborítottam a tészta másik felével. Tetejét porcukorral szórtam le. Nagyon finom lett , legközelebb talán kicsit nagyobbakra fogom csinálni!
                                                                         Megkínálhatlak?

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nekem jónak tűnik a mérete - egy falásra behabzsolható. :-)) Ügyes vagy!

Éva írta...

teller-cake szívesen megkínálnálak, köszi!