2016. április 8., péntek

Tabulé / tabulé saláta - LVK.5.fordulójára!

Melinda  blogjátékának ebben a fordulójában az arab konyha ízvilágával ismerkedhetünk meg. Sokat nézelődtem  végül az itt talált recept tetszett meg./Ha időm engedi még egy recept várat magára hogy kipróbáljam!/
                                                                                 
Hozzávalók:(Kevesebb mennyiségből készítettem azt írom le) kb. 10 dkg bulgur,  1 db paradicsom, 1/2 darab uborka , 2 db újhagyma, 1 kisebb lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, fűszerek: só, őrölt bors, citromlé, 1 tk. olívaolaj.
Elkészítése: Először a bulgurt készítettem elő  amit jénai edénybe öntöttem. Feltettem vizet főni kb. 1,5-2 dl volt amibe sót , őrölt borsot és kevés citromlevet tettem. A forrásban lévő vizet ráöntöttem a bulgurra  annyit csak ami jól ellepte  és letakartam tányérral az edényt. Ebben a párában puhult meg kb. 30' alatt. Közben a zöldségeket megmostam és felkockáztam  óvatosan összekevertem. Mikor már kihűlt a bulgur akkor összeforgattam a zöldséggel közben az olajat is rálöttyintettem. A receptben úgy volt írva hogy ekkor tegyük hűtőbe, bevallom én akkor egyből kóstolás után a felét megettem majd a maradék ment csak a hűtőbe. Most készítettem először de nagyon-nagyon ízlett!  Így önálló ételnek de hús mellé köretnek is igen finom lehet!
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

De jót főztél! Én is nézegettem már, hogy mit csinálhatnék, de még nem találtam megfelelőt....

Éva írta...

Katalin valóban nagyon finom volt ! Biztos hogy időben rátalálsz majd!