2016. május 25., szerda

Csípős barbecue-szósz házilag

Az elkészítéshez az ötletet Süniskanál-nál láttam ami nagyon megtetszett , de mivel Worcester  szósz az én konyhámban  nem található ezért egy időre elvetettem a kipróbálás gondolatát! . A hétvégén viszont  vettek nekem  a gyerekek  így már nem volt  akadálya. Közben  megnéztem  több receptet is   és elkészítettem a saját verziómat !
                                                                               
Hozzávalók:1 ek.vaj, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2  ek  méz, 1  ek.mustár, 2 ek.Worcester szósz, 0,25 dl almaecet, 1 tk. só, 1 tk. őrölt fekete bors, 1 ek. citromlé, 2 dl ketchup, 2 evőkanál baracklekvár, 1 tk. őrölt  chili, késhegynyi őrölt fahéj. 
Elkészítése:  Vajat megolvasztottam és az apróra fölvágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát kicsit dinszteltem rajta. Tűzhelyről levettem és hozzátettem az összes hozzávalót majd visszatettem  és forraltam addig még besűrűsödött. Ekkor levettem  turmixoltam majd annyi időre hogy ismét forrjon visszatettem  ezután kimosott üvegbe öntöttem ! Nagyon finom pikáns  íze lett!
Jó  étvágyat !

5 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Köszi Éva, hogy megosztottad a receptet! Én nagyon szeretem ezt a szószt, de még nem kóstoltam házi fajtát - ami biztos jobb is! - meg fogom csinálni!:)

Katalin írta...

Még én sem kóstoltam hasonlót, de finom pikáns lehet!

Évi - Ízek és utazások írta...

Biztos nagyon finom! Majd én is kipróbálom. :)

Dia írta...

Szívesen megkóstolnám!

Éva írta...

Tiffanylda örülök hogy tetszik, nagyon finom! Egészségetekre!
Katalin köszi!
Évi érdemes kipróbálni mert nagyon finom!
Dia én pedig szívesen megkínálnálak:)