2016. június 30., csütörtök

Meggyes piskóta

Előfordul hogy egy régen bevált receptem mellé kipróbálok egy olyan receptet is amit lányaim ajánlanak figyelmembe mivel  megsütötték és jónak találták! Eddig  meggyes lepényt sütöttem  ami nagyon finom  kb. 40 éve kaptam ezt a receptet  egy volt munkatársamtól. Most ideje volt az ajánlott és kipróbált receptet nekem is megsütnöm :innen!
                                                                              

Hozzávalók:
3 db tojás
1 dl víz
15 dkg kristálycukor
20 dkg búzafinomliszt
0,8 dl étolaj
1 tk sütőpor
25 dkg magozott meggy
1 csipet só
*
Elkészítése:Kétfelé vettem a tojást. Fehérjét kemény habnak felvertem. Sárgáját a cukorral és a vízzel kevertem ki majd az olajat is hozzátéve tovább kevertem. A lisztet a sóval és sütőporral összekevertem, majd  kis adagonként hozzákevertem a folyékony masszához felváltva tettem bele a kemény habot is. Mikor már az egészet összevegyítettem  akkor egy kis tepsibe / 19x25 cm/ amit sütőpapírral béleltem  - öntöttem a masszát és a tetejére szórtam az előzőleg megmosott és kimagozott meggyet. 180 fokra előmelegített sütőbe tettem majd 200 fokra felemeltem a hőfokot és 30' sütöttem . Nagyon finom!
Ui:  Hasonlítgathatnám a kétféle de mégis hasonló süteményt de nem teszem mert mind a kettő nagyon finom!
Váljon egészségedre!

4 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon jól néz ki :) Guszta :)

Névtelen írta...

Hideg tejjel❤️❤️❤️
Köszönöm a receptet, Évi!

VRJúlia írta...

Nálunk is abszolút kedvenc, és aminek nagyon örültem, hogy éppen így készítem. Azt hiszem, ideje is nekilátnom :)

Éva írta...

Kati köszi!
Emőke akár tejjel is egészségetekre!
VRJúlia ahogy írtam is én eddig másfajta meggyes lepényt csináltam, de nagyon ízlik ez is! Örülök hogy ismered !Bár most meleg van de hamar megsül!