2016. július 29., péntek

2016.első adag lecsója - téli napokra

Általában augusztusban szoktam  lecsót eltenni! Ez a kis adag amit most készítettem  ismét egy" megmentő " akció részeként  készült! Kapott paprikát és paradicsomot  használtam fel  ill. vettem hozzá még annyit hogy arányaiban jók legyenek!
                                                                               


Hozzávalók és elkészítése: Mennyiséget nem írok :paprika, paradicsom/ nálam rég bevált módszer hogy a paradicsom mennyisége a paprika mennyiségének a fele/, só kevés szalicil.Megtisztítottam  megmostam a zöldségeket feldaraboltam . Nagyobb fazékba tettem a paprikát  rá a paradicsomot  sót  és kevés vizet öntök rá. Elkezdem főzni majd mikor már kezd a paradicsom levet ereszteni ,( közben természetesen átkavarom az egészet ) akkor szórok rá késhegynyi szalicilt  ismét átforgatom és már veszem is le a tűzhelyről és szedem  az előkészített üvegekbe  először a sűrűjét majd a levét osztom el . Fóliával  ill. üvegtetővel zárom le.( Főzni nem főzöm sokáig így roppanós szinte a paprika!) Betakarom az üvegeket és másnapig száraz dunsztba tartom. Ezután díszítem és kerül a téli szállására!
* Ebből a kis mennyiségből 6 kis üveg lett , remélem folyt. köv.:)
Gyűjtögessünk  finomságokat téli napokra!

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Én is túlvagyok a lecsó-eltevésen, csak én mirelitbe, lefagyasztva teszem el. Micsoda jó dolog decemberben elővenni és a nyárra gondolni !!!

Éva írta...

aranyos fodorka fagyasztva is finom lehet csak nekünk nincs akkora hűtőnk.Bizony finom jó kis pörkölt alá is !