2016. július 20., szerda

Hacsapuri- Grúz-kenyérlepény

Egy igen finom egyszerű és olcsó kenyérlepény amit  egy kiadós leves után  második fogásként elkészíthető!
Receptet itt találtam!
                                                                            
Hozzávalók: 2 db lepényhez: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 0,8 dl langyos víz, 0,8 dl natúr joghurt, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só. Töltelék: 15 dkg reszelt sajt. 
🌸
Elkészítése: Cukrot  a langyos vízbe  tettem  belemorzsoltam az élesztőt elkevertem és hagytam kicsit pihenni. Mikor már felfutott  a joghurttal és a sóval liszthez öntöttem és sima tésztának  összegyúrtam letakartam és 1 órát pihentettem. A sajtot közben lereszeltem. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam  ahol kétfelé vettem a tésztát cipónak formáltam majd egyenként kinyújtottam köralakra. A tészta középső részén a reszelt sajt felét elegyengettem majd a tészta széleit körben  behajtottam  összecsíptem  mint egy batyut liszttel megszórtam és megfordítottam hogy az összeillesztett rész legyen alul és ismét  kinyújtottam . A körlap átmérője akkora legyen mint amiben sütni szeretnénk .A másik tésztát is elkészítettem hasonlóan. Teflon edényt feltettem a tűzhelyre szárazon felmelegítettem  és ebbe tettem a lepényt amit közepes lángos mindkét oldalán megsütöttem .Csupán addig sütöttem egy-egy oldalát még barnulni kezdett.  Ezután cikkekre vágtam  és megállapítottam hogy nagyon-nagyon finom!
Ui:  Az én konyhámban most bableves után készült, elsőre sajttal töltöttem, de lehet akár juhtúróval is tölteni! Biztos kipróbálom majd egyszer azzal is !
Jó étvágyat kívánok!


2 megjegyzés:

Ani írta...

Csudajól néz ki!

Éva írta...

Ani köszi és nagyon finom volt!