2016. július 26., kedd

Tejfeles fánk

                                                                               

Hozzávalók:
35 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 db tojás sárgája
1/2 cs vaníliás cukor
1/2 dl tej
2,5 dl tejföl
1 evőkanál olaj
csipet só
*
Elkészítése:Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt elkevertem. Kimért liszthez tettem a vaníliás cukrot , sót, olajat, tojás sárgáját, kicsit meglangyosított tejfölt és az élesztős keveréket. Összegyúrtam jól  a tésztát  egy tálban majd gyúródeszkára borítottam ahol kinyújtottam és fánk szaggatóval kiszaggattam  letakartam és hagytam duplájára kelni. Felforrósított olajban lassú  hőmérséklet mellett mindkét oldalát megsütöttem majd papírtörlőre szedtem . Vaníliás porcukorral szórtam meg és sárgabaracklekvárt  kanalaztam mellé!
Jó étvágyat kívánok!
Ui: Csak  utólag vettem észre hogy ezt a fánkot már bejegyeztem:) 

5 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jól néz ki, finom lehet! :-)

Katalin írta...

Maradt még egy falat belőle? Most jöhetne, reggeli helyett :-)

Éva írta...

teller-cake köszi , bizony finom!
Katalin szerencséd van mert mélyhűtőbe tettem pár darabot, szóljál melyik reggelid helyett kéred?:-))

Unknown írta...

Drága Éva! Ma ezt a fánkot sütöttem a gulyásleves mellé. Nagyon ízlett mindenkinek! Köszönöm a receptet! Timi

Éva írta...

Unknown nagyon örülök hogy elkészítetted és annak külön hogy még ízlett is, váljon egészségetekre!