2016. augusztus 10., szerda

Sváb hagymaleves" Gasztroangyal"

                                                                             

Hozzávalók: 3 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db krumpli, 1/2 l hús alaplé/ 1 db leveskockából készítettem /, só, őrölt bors, olaj, ízlés szerint főzőtejszín
Elkészítése: Vöröshagymát, fokhagymát  megtisztítottam felkockáztam és az olajon megdinszteltem. A krumplit megtisztítás után felkockáztam és hozzátettem a hagymához majd felöntöttem az alaplével   sót és pici borsót tettem hozzá és addig főztem még puha lett a krumpli. Ekkor leturmixoltam  visszatettem a tűzhelyre és 1/2 dl  főzőtejszínt kevertem hozzá  amivel ismét felfőztem. Nagyon ízlett mindkettőnknek, még férjuram is  kétszer szedett!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Imádom az ilyen leveseket. Ki fogom próbálni.

Éva írta...

Évi csak ajánlani tudom mert egyszerű és igen finom. Egészségedre!