2016. szeptember 1., csütörtök

Gesztenye fagyi / fagyi-gép nélkül/ házilag

Ebben a nyári szezonban nem sok fagyit ettünk. Boltból  talán egyszer vettem,  házilag készültet is csupán  egyszer mikor  egy kedvenc ízűt fedeztem fel az egyik blogon ! Most szintén így jártam  gesztenyét nagyon szeretem de most ez a főpróba így a szezon végére , TücsökBogár konyhája blogról hoztam! Azt a mennyiséget írom le amiből én készítettem!
                                                                                
Hozzávalók:
1 tubus  cukrozott sűrített tej/150 g/
12,5 dkg gesztenyemassza
1,5 dl tejszín
pár csepp rumaroma
*
Elkészítése:A gesztenyét krumplinyomón átnyomtam  majd a többi hozzávalóval együtt  gépi habverővel  addig vertem még teljesen egyneművé vált (állaga mint a tejföl). Ezután zárható műanyag dobozba tettem és mélyhűtőbe pakoltam. A talált blogon úgy volt írva hogy legalább 3 óra szükséges ahhoz hogy  fogyasztható legyen,  türelmetlenül számoltam az időt :-)) Nagyon finom házi fagyival lettem gazdagabb, köszi!
Ha szereted a gesztenyét ezt ki kell próbálnod !!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szuper, köszönöm! És milyen egyszerű❤️
Fagyi receptekre is szükségem lesz jövő nyáron.

Éva írta...

Emőke egészségetekre de ezt még most próbáld ki nagyon finom!