2016. október 12., szerda

Sárgaborsó krémleves

                                                                                  
Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó
kis darab vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db krumpli
zeller zöldje
petrezselyem
1 dl főzőtejszín
fűszerek:ételízesítő, őrölt bors, csípős paprika
*
Elkészítése: Előző este beáztattam a borsót. Másnap fazékba tettem felöntöttem annyi vízzel ami jól ellepte  sőt kicsit többet is hozzátettem a megpucolt vöröshagymát és fokhagymát  kevés ételízesítőt  és addig főztem még a borsó kezdett puhulni. Krumplit megpucoltam felkockáztam és a levesbe  tettem  zellerrel  együtt. Mikor már a krumpli is megfőtt  tűzhelyről levettem az edényt és  a levest turmixoltam majd visszatettem szórtam hozzá kevés őrölt borsot, csípős paprikát, felaprított petrezselymet és a főzőtejszínt is beleöntöttem .Felfőztem  és már készen is volt. Nagyon finom! Kenyér kockát pirítottam hozzá!
Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

Nea írta...

Hű, nagyon rég ettem már sárgaborsó levest, de most meghoztad a kedvemet hozzá.

aranyos fodorka írta...

Én még sosem tettem hozzá krumplit...De tán nem lehet rossz azzal se....Amúgy én is nagyon szeretem, a "beton"főzelékkel együtt. :-)

Éva írta...

Nea ennek nagyon örülök hogy kedvet kaptál!
aranyos fodorka levesnek most készítettem először és sok helyen láttam ezt a fajta receptet egészen kis darab krumplit tettem bele. A főzelék nálunk is kedvenc. Érdekes mert még a férjuramnak is nagyon ízlett a leves többször megdicsérte.( Dicséret nála nem mindennapos, azt szokta mondani ha kérdezem hogy finom volt? " hát nem megettem?" :-))