2016. november 2., szerda

Pozsonyi kifli-Szakácsmustra 20.fordulójára!

Ennek a fordulónak Katalin a  háziasszonya kiválasztott szakácsa F.Nagy Angéla.  Kedvenc jól ismert receptjeiből próbáltam most a játékra olyat választani ami eddig elkerülte figyelmemet!
                                                                          


Hozzávalók:tészta:25 dkg liszt, 14 dkg  margarin, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 1 tojássárgája, 1 evőkanál porcukor, csipet só, töltelék: 1 dl tej, 15 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliacukor, 1 citrom reszelt héja, tészta tetejére: 1 tojássárgája. 
😉
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe tettem az élesztőt hagytam felfutni majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrtam belőle. A tésztából 17 kis cipót csináltam amit egyenként vékony ovális lapokra nyújtottam és1 kanál tölteléket tettem bele.( töltelékhez : forró tejbe tettem a darált diót majd ízesítettem a vaníliacukorral és a reszelt citrom héjával) A megtöltött lapokat  összegöngyöltem két végét visszahajtottam  és kifliket formáltam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a kifliket és tojássárgájával becsíkoztam majd forró sütőbe pakoltam ahol közepes lángos sütöttem  20'. 😋
-Kevés volt a dióm ezért fele mennyiség mákos tölteléket kapott.
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Istenem, az egyik nagy kedvencem!
Bár én a Lajos M-Hemző K. 99 nemtudom milyen sütemény c. könyv receptje alapján szoktam készíteni, nem hiszem , hogy lenne különbség. Csodálatosak a kiflik/ patkók amiket sütöttél❤️

Katalin írta...

Örülök, hogy jöttél játszani! Úgy tűnik finomat választottál, mert nagyon guszta :-)

Timi írta...

És ha kerekre nyújtod a tésztát és cikkekre vágod és úgy csinálsz belőlük kiflit, az is jó? Nekem kicsit macerásnak tűnik az egyenkénti kinyújtás.... bár lehet pont ez adja a kiflinek ezt a jellegét :o) Biztos nagyon finom!!!

Éva írta...

Emőke köszi!
Katalin köszi!
Timi szerintem a kerekre nyújtásnál nem tudok olyan formát alakítani. Hamar megy ezzel a módszerrel is .Finom volt köszi!