2016. december 6., kedd

Hagymás nokedli "Ízőrzők" Gölle

                                                                               

Hozzávalók:
2 db tojás
1,5 evőkanál búzadara
20-25 dkg liszt
1,5 dl víz
1,5  teáskanál só
2 db  vöröshagyma
1/2 dl olaj
1 evőkanál őrölt paprika
*
Elkészítése: Vöröshagymát megtisztítottam majd apró kockára vágtam és az olajon megdinszteltem. Tűzhelyről levettem és megszórtam őrölt paprikával. Tojást kikevertem a darával  kicsit hagytam  pihenni majd felöntöttem a vízzel elkevertem és ekkor szórtam hozzá a lisztet, sót majd összekevertem  nokedli tésztának. Forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggattam  a tésztát, mikor megfőtt szűrőkanállal kiszedtem  ráöntöttem a hagymára és összekevertem . Finom vegyes savanyúságot tálaltam hozzá! Ahogy a műsorban is láttam nyáron nagyon finom hozzá a saláta!
Jó étvágyat !

5 megjegyzés:

Anikó írta...

Ez az étel nálam is tervbe van véve, szeretem az ilyen egyszerűeket :-)

Timi írta...

Hű, ez nagyon finom lehet!!!

Éva írta...

Anikó egészségedre!
Timi köszi finom volt!

Monika írta...

Hogy ez milyen finom lehet!!!!

marisz57 írta...

Ezt ki fogom próbálni! Néha nem tudom, mit is főzzek...:)