Hozzávalók:30 dkg gyümölcs /vegyesen füge és datolya/, 5 dkg cukor, 1 evő kanál citromlé, kés hegynyi mézeskalács fűszer keverék.
Elkészítése: Datolyát kimagoztam és feldaraboltam. Fügét szintén daraboltam és a kis kemény csücskét kivágtam. A gyümölcsöket edénybe tettem leöntöttem 2 dl vízzel a citromlével és feltettem főzni. Mikor már puha volt a gyümölcs akkor turmixoltam cukrot és a fűszert szórtam rá és ezekkel ismét addig melegítettem még a cukor teljesen elolvadt. Ekkor üvegbe öntöttem majd lezártam.Nagyon finom íze van!(Sűrű finomság:)
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
De jól kitaláltad, hogy milyen finom lesz majd a karácsonyi süteményekben :-)
Ez egy igazi különlegesség!!! ♥
Meg soha nem gondoltam, hogy ilyen lekvárt lehet készíteni. Nagyon finom lehet süti vele! :) szép napot neked, drága Éva!
Katalin köszi, gondoltam valami linzerbe töltöm!
Timi köszi!
Anikó nekem is csak azért jutott eszembe hogy ne menjen tönkre a gyümölcs! Köszi és hasonlókat kívánok Csenge mielőbb gyógyuljon meg!
Megjegyzés küldése