2016. december 22., csütörtök

Újévi malacfejek

                                                                               

Hozzávalók:/ 5 db malachoz/ 30 dkg liszt, 4 dkg porcukor, 7,5 dkg olvasztott margarin, 1 dkg élesztő, 1,5 tojássárgája, 1,2 dl tej, 2 teáskanál vaníliacukor, 1/2 mokkáskanál só.
                                                                           🌲
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Liszthez tettem a többi hozzávalót felfutott élesztővel együtt és összegyúrtam majd meleg helyen hagytam  kelni.  Enyhén lisztes deszkára borítottam a tésztát kicsit átgyúrtam és kinyújtottam  10 cm átmérőjű pohárral kiszaggattam 5  db tésztát majd 4 cm átmérőjű formával szintén 5 db ez lett az orra.  Előtte papírra megrajzoltam és kivágtam a füleinek formáját. Ezt tésztára tettem és szikével körbevágtam. Sütőpapírral borított tepsire pakoltam felvert tojással összeragasztottam a darabokat majd az egész fejet is lekentem tojással,  lisztes kézzel kijelöltem/benyomtam  az orrának és szemének a helyét. Kis idő eltelte után  ez kb. 15' volt  ismét átkentem tojással és lisztes kézzel kijelöltem szemét orrát. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni  ezután fél tojásfehérjét pár kanál porcukorral kikevertem és kb. 2 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztottam. Először a csokiból cseppentettem a szeme helyére  majd cukormázzal körbekentem. Nagyon szépen megkelt ezért legközelebb ha készítek az orrát vékonyabbra fogom nyújtani és mélyebben benyomom! Nagyon finom kalács illat volt mikor sült!
Jó étvágyat!
- Készült: a  két családnak külön-külön zacskóba  és természetesen  kóstolás  a kedvenc  unokáimnak !!
                                                                             
Újévi  ajándékom!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pont gondolkoztam, hogy milyen tészta lehet kb. És látom, hogy kalács, Évi frenetikus vagy, az unokáid, biztosan büszkék a nagyira aki ilyen finomakat süt♥

Katalin írta...

De aranyosak! Szilveszter előtt én is megpróbálok majd valamilyen malacfejeket sütni :-)
Áldott szép karácsonyt kívánok az egész családnak, Neked pedig nagyon boldog névnapot!

Éva írta...

Emőke köszönöm!
Katalin köszi! Jókívánságodat is nagyon szépen köszönjük, köszönöm!!

marisz57 írta...

Gondolom, a bejegyzés óta az unokáid már letesztelték, és nagy örömet szereztél nekik vele! :)

Éva írta...

marisz57 valóban első falat a malac orrára esett:-)) Köszi!