2012. március 12., hétfő

Lusta lángos

Napi lapban találtam ezt a receptet jónak tűnt ,  ezért  gondoltam kipróbálom hátha másnak is megtetszik!
                                                                             
Hozzávalók: 1/2 kg. liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 1 evőkanál só, pici cukor. A sütéshez: olaj.
Elkészítése:  Cukros tejben felfuttattam az élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrtam . Lisztezett deszkán kinyújtottam újjnyi vastagra  és kiszaggattam  nagyobb pohárral és    letakarva   20' kelesztettem. Ezután  kicsit széthuzogattam a tésztát olajat forrósítottam és kisütöttem .Tejfölt és sajtot tettem rá.Nagyon finom!
Abban az esetben ha a tészta soknak bizonyúl, olajozott nejlon tasakban 1 hétig a hűtőben eláll./ezt írja az újság/.
(Pár darabot sütöttem ki így a többit eltettem én is, műanyag tálat olajjal kikentem  letakartam  úgy tettem hűtőbe!)

22 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Jó kis recept! Köszönettel mentettem :)

Erika írta...

Hasonlót én is készítettem nagyon régen, abba kefírt tettem, finom volt!

Aleda írta...

Gyakran sütők én is lángost és valóban lehet a hűtőben tartani,igaz én csak másnapig szoktam,akkor kisütőm,de ugyanolyan finom.Kiveszem,kicsit kelni hagyom a konyha hőmérsékletén és máris sütőm.

M@rti írta...

Azt hiszem, én is ezt használom évek óta. Nagyon finom, mert nem szívja magába az olajat.
(A képedet látva megyek is, és gyorsan bekeverek egy adagot, hmmmm...) :-)

Vicuska írta...

Ezt én is ismerem!

HajniZoli írta...

Hmmm, fokhagymás tejföllel és sajttal...de finom is. Meg is kívántam:)

Lilla írta...

Nálunk éppen a fagyasztóban pihen egy darab, a képeid alapján nem sokáig...:)

Katucikonyha, írta...

Hú, legalább 100 éve nem ettem lángost. Nagyon jól néz ki, jó sok tejföllel és foghagymával. Hmmmmmm!

Anikó írta...

Vittem a receptet, holnap sütök is egy adagot, de rögtön, nagyon étvágygerjesztő:-)))))))

Czakó Mariann írta...

Hetek óta gondolkodom a lángoson, de ezt egy jelnek veszem és nekilátok ! :-)

Kati írta...

Vittem én is a receptet, fincsi biztos:)

Panna írta...

Nagyon csábít engem is a lángos sütés :) Mi szoktunk a tésztába alkalomadtán tejfölt tenni :)

Petra írta...

Idekattintok, hogy megjegyzést hagyjak neked, erre feljön egy ablak benne egy nagy hasú fickó. Fogyókúrás reklám. :DDDD
Azért tudtak valamit, mert a lángosod látványa is hizlal. Imádom. :)

Jámborné Budai Mónika írta...

Van egy kis meglepim a számodra!
Gyere át hozzám létszives:))

Juci írta...

És ezzel kibifáltam a holnapi második fogást. Köszi Éva az ötletet.

Emi írta...

Én is vittem, sort kerítek rá!Nagyon guszta!

Márti írta...

Nagyon guszta! nekem kefires alapú receptem van, és hűtőbe kell keleszteni, de ez is tetszetős :)

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek a lángosaid. Nálunk mindig a férjem süti, nekem ilyenkor nagyon jó dolgon van :)

Éva írta...

Édeskonyha: Remélem fog ízleni Nektek is!
Erika:Biztos finom azzal is!Eddig én még csak tejjel készítettem!
Aleda: Eddig még nem próbáltam ilyet csinálni, de praktikus hogy lehet tárolni.
M@rti:Ezt én is tapasztaltam! Jó étvágyat!
Vicuska: Akkor tudod is hogy milyen finom!
HajniZoli: Úgy bizony azzal a finom!
Lilla: Akkor ne sokáig várakoztassad ott!
Katucikonyha: Itt az ideje hogy csináljál!
Anikó: Köszi! Jó étvágyat hozzá!
Kati: Finom!
Panna: Ebben is van tejföl is!
Petra: Néha azért lehet bűnözni egy kicsikét! Köszi!
Jámborné Budai Mónika: Köszönöm megnézem megyek!
Juci: Örülök hogy sikerült ötletet merítened!
Emi: Köszi!
Márti:Köszi! A kefírest nem próbáltam még, de gondolom az is finom.

Éva írta...

Katalin: Köszi! Akkor valóban nagyon jó dolgod van, az én férjuram legfeljebb a gulyást szereti csinálni.

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads írta...

Na ennek most jött el az ideje! Nagyon gusztusos!!

Éva írta...

EWA gyöngyös világa! Remélem ha kipróbálod ízleni fog. Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...