Hozzávalók: 1/2 kg. liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 1 evőkanál só, pici cukor. A sütéshez: olaj.
🌷
Elkészítése: Cukros tejben felfuttattam az élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrtam . Lisztezett deszkán kinyújtottam ujjnyi vastagra és kiszaggattam nagyobb pohárral és letakarva 20' kelesztettem. Ezután kicsit széthúzogattam a tésztát olajat forrósítottam és kisütöttem .Tejfölt és sajtot tettem rá.Nagyon finom!
Abban az esetben ha a tészta soknak bizonyul, olajozott nejlon tasakban 1 hétig a hűtőben eláll./ezt írja az újság/.
(Pár darabot sütöttem ki így a többit eltettem én is, műanyag tálat olajjal kikentem letakartam úgy tettem hűtőbe!)
Jó étvágyat kívánok !
22 megjegyzés:
Jó kis recept! Köszönettel mentettem :)
Hasonlót én is készítettem nagyon régen, abba kefírt tettem, finom volt!
Gyakran sütők én is lángost és valóban lehet a hűtőben tartani,igaz én csak másnapig szoktam,akkor kisütőm,de ugyanolyan finom.Kiveszem,kicsit kelni hagyom a konyha hőmérsékletén és máris sütőm.
Azt hiszem, én is ezt használom évek óta. Nagyon finom, mert nem szívja magába az olajat.
(A képedet látva megyek is, és gyorsan bekeverek egy adagot, hmmmm...) :-)
Ezt én is ismerem!
Hmmm, fokhagymás tejföllel és sajttal...de finom is. Meg is kívántam:)
Nálunk éppen a fagyasztóban pihen egy darab, a képeid alapján nem sokáig...:)
Hú, legalább 100 éve nem ettem lángost. Nagyon jól néz ki, jó sok tejföllel és foghagymával. Hmmmmmm!
Vittem a receptet, holnap sütök is egy adagot, de rögtön, nagyon étvágygerjesztő:-)))))))
Hetek óta gondolkodom a lángoson, de ezt egy jelnek veszem és nekilátok ! :-)
Vittem én is a receptet, fincsi biztos:)
Nagyon csábít engem is a lángos sütés :) Mi szoktunk a tésztába alkalomadtán tejfölt tenni :)
Idekattintok, hogy megjegyzést hagyjak neked, erre feljön egy ablak benne egy nagy hasú fickó. Fogyókúrás reklám. :DDDD
Azért tudtak valamit, mert a lángosod látványa is hizlal. Imádom. :)
Van egy kis meglepim a számodra!
Gyere át hozzám létszives:))
És ezzel kibifáltam a holnapi második fogást. Köszi Éva az ötletet.
Én is vittem, sort kerítek rá!Nagyon guszta!
Nagyon guszta! nekem kefires alapú receptem van, és hűtőbe kell keleszteni, de ez is tetszetős :)
Nagyon szépek lettek a lángosaid. Nálunk mindig a férjem süti, nekem ilyenkor nagyon jó dolgon van :)
Édeskonyha: Remélem fog ízleni Nektek is!
Erika:Biztos finom azzal is!Eddig én még csak tejjel készítettem!
Aleda: Eddig még nem próbáltam ilyet csinálni, de praktikus hogy lehet tárolni.
M@rti:Ezt én is tapasztaltam! Jó étvágyat!
Vicuska: Akkor tudod is hogy milyen finom!
HajniZoli: Úgy bizony azzal a finom!
Lilla: Akkor ne sokáig várakoztassad ott!
Katucikonyha: Itt az ideje hogy csináljál!
Anikó: Köszi! Jó étvágyat hozzá!
Kati: Finom!
Panna: Ebben is van tejföl is!
Petra: Néha azért lehet bűnözni egy kicsikét! Köszi!
Jámborné Budai Mónika: Köszönöm megnézem megyek!
Juci: Örülök hogy sikerült ötletet merítened!
Emi: Köszi!
Márti:Köszi! A kefírest nem próbáltam még, de gondolom az is finom.
Katalin: Köszi! Akkor valóban nagyon jó dolgod van, az én férjuram legfeljebb a gulyást szereti csinálni.
Na ennek most jött el az ideje! Nagyon gusztusos!!
EWA gyöngyös világa! Remélem ha kipróbálod ízleni fog. Köszi!
Megjegyzés küldése