2017. január 11., szerda

Dödölle tejföllel és szalonnával

Előző nap főzött  és megmaradt krumpli felhasználásához ideális recept!Nálam is ebből készült most azért lett ilyen kis mennyiség de nekünk elégséges volt!
                                                                             

Hozzávalók:
 2-3 db burgonya
3 evőkanál liszt
kisebb vöröshagyma
3 dkg húsos szalonna
3-4 evőkanál  tejföl
1 evőkanál zsír
🌸
Elkészítése: Megpucoltam majd apró kockákra vágtam a krumplit és felöntöttem annyi vízzel ami éppen ellepte kevés sót tettem hozzá. Mikor már puhára főtt  összetörtem a vízzel együtt majd apránként szórtam hozzá a lisztet és közben kevertem /mindvégig a tűzhelyen volt az edény alacsonyabb hőfokon/. Szalonnát csíkokra vágtam megsütöttem , pörcöt kivettem a zsírból. Szalonna zsírjához tettem még egy kanál zsírt( ez lehet akár sertés vagy kacsa zsír is) felforrósítottam és előzőleg megtisztított felkockázott vöröshagymát megdinszteltem benne. A lisztes krumplis masszából kanállal nagyobb galuska formát vettem ki  és a hagymás zsírban megsütöttem mindkét oldalát. Egyszerre több adagot is lehet sütni az edényben. Tányérra szedve a megsült dödölléket tejföllel locsoltam meg és szalonna pörcöket tettem a tetejére! Nagyon finom laktató étel!
Jó étvágyat  kívánok !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, egyszerű de nagyszerű étek :-) Szeretem ezeket a régi, vidéki ételeket, sokszor jobbak mint a komplikált, modern receptek....

Éva írta...

Katalin valahogy én is hasonlóan gondolom!Köszi!