2017. január 4., szerda

Lekváros kifli

Nagyon ráhangolódtam a kelt süteményre szilvalekvárt pedig imádom,  így született meg ez a kifli!
                                                                                    
Hozzávalók:
/4 db-hoz/
25 dkg liszt
1 dkg élesztő
2-3 dkg olvasztott margarin
kb. 1,5 dl langyos tej
pici só, 2 teáskanál cukor
1 db tojássárgája (+ 1 db tojás kenni)
lekvár
*
Elkészítése:  Élesztőt kevés cukros tejben hagytam felfutni majd a kimért liszthez tettem a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam a tésztát . Letakarva meleg helyen  3/4 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd kinyújtottam kerek formára amit  négyfelé vágtam és a cikkeket egyenként még nyújtottam vékonyabbra. A tészta szélesebb felére kanalaztam a szilvalekvárból és  feltekertem . Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom puha kiflik lettek!
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Gyönyörű lett Éva! Igazán szépek, legyen ilyen szép új évetek is! 😀

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki! Ilyenkor télen én is nagyon szeretem a kelt sütiket, kalácsokat. Készíteni is és enni is :-)